ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol'da programında Munevver Yıldırım, 18 yaşındaki kardeşi Elif Yıldırım'ın, 17 Ocak tarihinde 40 yaşındaki evli ve 2 cocuk babası Kadir Akkoyun'a kactığını soyleyerek Esra Erol'dan yardım istemişti. Dunku canlı yayında ailenin yuzunu gulduren bir gelişme oldu. Elif, ailesinin evine geri dondu. Kız kardeşiyle bir araya geldi. Esra Erol'a gosterdiği destek ve yardımdan dolayı teşekkur eden aile, "Elif kucuk kardeşimizi arayarak eve doneceğini soylemiş cok şaşırdık" ifadelerini kullandı. Daha sonra canlı yayına bağlanan Elif, 'Bu yaşananlar benim icin cok ağır, ailemin yanına donmeye karar verdim' dedi. Elif'in ailesinin yanına donmesinin ardından Esra Erol ise, aileye "Gozunuz aydın. Artık kızına daha şefkatli yaklaşın, konuş, anlaşın. Evladınızdan vazgecmediğiniz icin de teşekkur ediyorum" şeklinde cağrıda bulundu. Konya'da yaşayan 40 yaşında evli ve 2 cocuk sahibi Kadir Akkoyun'un, 18 yaşındaki Elif Yıldırım'a kactığı ortaya cıkmıştı. Canlı yayına telefonla bağlanan Akkoyun ve eşi Umit, tum iddiaları reddetti. Ancak Umit Hanım, kocasının ihanetini ve catı katında saklanan Elif'i canlı yayında oğrendi. Esra Erol'un sinirlerine hakim olamadığı anlar Canlı yayına katılan Elif, kendisinin goruntulendiğini gorunce bir anda cıldırdı. Yuzunun gorunmesini istemediğini soyleyen Elif, Esra Erol'a tepki gosterdi. Esra Erol sinirlerine hakim olamayarak, "Lutfen aynı isyanı iki cocuklu bir adam sana farklı şekilde yaklaştığında bedenini korumak icin de goster. Yanlışların arkasında durmak icin bu tepkileri vermeyin. Ruhunuzu, gencliğinizi korumak icin, eğitim icin bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gorduğun hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin Elif? O catı katını mı layık goruyorsun kendine?" ifadelerini kullandı. Erol'un tepkisi sosyal medyada gundem olurken, peş peşe kendisini eleştiren acıklamalar yapılmıştı. Erol daha sonra eleştirilere şu şekilde cevap vermişti: "Sevgili seyirciler, sosyal medyanın gerceklerden kopuk ve gerceklerin carpıtıldığı bir ortam olduğunu ben bu programda defalarca soyledim. Gecen hafta da bu programda ele alınan konuda da aynı durum yaşandı. Kendisine evli adamlarla birlikte olmanın hayatını mahvedeceğini soylemek icin gostermiş olduğum bir tepki var. Bu tepki sosyal medyada cok farklı noktalara goturuldu. Oysa benim tepkim, kız cocuklarına eğitim gormek yerine evli adamların ikinci eşi olmalarına duyduğum uzuntuden. Benim tek duygum bu. Benim uzulduğum ne biliyor musunuz? Neden aile icinde istismara uğrayan engelli cocukla ilgili sesinizi cıkarmadınız? Ben bunu uzuntu verici buluyorum. Toplumsa meselelerde gozunuzu kaparsanız her şey yolunda sanırsınız. Varsın rahatları kacıralım. Belki sonuca bir faydası olur. Bana istediğiniz soyleyin, ama inanın o soylenenlerin hepsi genc kızlarımızın hayatını kurtarsın. Bundan sonra kız cocuklarıyla ilgili daha fazla konuşacağım. Kız cocuklarımızı oyle bir eğitelim ki onlar bu adamları gozlerinden tanısınlar. O şerefsizlere soyleyecek cok sozum var ama her seferinde de soyluyorum. Benim nasıl kadınları savunucu olduğumu herkes bilir. Lutfen cok rica ediyorum sadece bir dakikayla ve sistematik bir şekilde yayılmış olan bir goruntuyle beni yargılamayın. Haksızlık etmeyin cok rica ediyorum." Esra Erol'dan tepkilere yanıt: Yayılmış bir goruntuyle beni yargılamayın