Balıkesir ’in Bandırma ilcesinde ikamet eden Zehra Fidancı (77), Bandırma Onyedi Eylul Universitesi Tıp Fakultesi'ne kadavra bağışcısı oldu. Evli ve 3 cocuk annesi Zehra Fidancı, tıp fakultesi oğrencilerinin ders calışması icin bedenini kadavra olarak bağışladığını soyleyerek, "Kadavra bağışı ile ilgili yazılar okudum. Bir de birisi, vucudunu sadece sinirleri kalacak şekilde bağışlamış. Bundan cok etkilendim, cok değişik geldi. Zaten bizlerin vucutları da Allah'ın mucizesi. Duşundum. Boyle bir şey acaba olabilir mi? Beyime ve cocuklarıma sordum, sen bilirsin dediler. O zaman olsun dedim. Cocuklar benim sayemde ders calışsınlar dedim." dedi. Fidancı'ya hem teşekkur belgesini hem kadavra bağışcısı olduğunu gosteren kimliğini torenle veren Rektor Prof. Dr. Suleyman Ozdemir, şu ifadeleri kullandı: “Zehra Hanım gectiğimiz ay fakultemiz ile iletişime gecerek vefatının ardından bedenini, universitemize eğitim icin bağışladı. Hocalarımız da durumu bana iletti, ben de cok mutlu oldum. Bildiğiniz gibi bizim tıp fakultemiz yeni bir fakulte. 40'ın uzerinde oğrencimiz bulunsa da eğitim oğretim icin atmamız gereken bircok adım var.
Onlardan bir tanesi de Zehra Hanım'ın yapmış olduğu anlamlı destek. Universitemize yapılacak katkılarla eğitim daha nitelikli ve kaliteli hale getirilecek. Kendisine sağlıklı, uzun omurler diliyorum. Bu hareketi, tum tıp fakultesi camiasına hem de universitemize cok anlamlı bir destek. Bu duyarlılığından dolayı size teşekkur etmek istiyoruz.”