İstanbul Şişli ’de 7 Eylul 2021 tarihinde bir cocuk annesi Şilan Topal (23) evinin onunde oturduğu sırada eski eşi Mithat Topal ve 2 kişi tarafından zorla taksiye bindirilerek kacırılmıştı. Olayla ilgili inceleme başlatan ekipler, Şilan Topal'ı kacıran boşanma aşamasındaki eşi Mithat Topal'ın yerini tespit etti. Ekipler, Şilan Topal'ı zorla alı koyan eşi Mithat Topal ve olay gunu kendisine yardım eden şuphelileri tutukladı. Yaşanan bu kacırma olayının ardından Şilan Topal, 18 Ekim 2021 tarihinde Mithat Topal'dan boşandı. Şilan Topal'ı kacıran Mithat Topal ve kendisine yardım eden Rahim Maral ile Maksut Yıldız'ın duruşması goruldu. Gaziosmanpaşa 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mithat Topal ve Maksut Yıldız bulundukları cezaevlerinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanık Rahim Maral, Mağdur Şilan Topal, babası muşteki Abdulhamit Narman ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme, sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın tutuklu kaldıkları sure ve kacma şupheleri bulunmadığı gerekcesiyle tahliyelerine karar verdi. Tahliyeden sonra ilk olarak Ensonhaber'e konuşan Şilan Topal gozyaşlarını tutamadı. Tutuklu 2 sanığın salıverilmesine isyan eden Topal, "Tutuklu olması icin olmem mi gerekiyor?" dedi. Oğlu icin yaşamak istediğini sozlerine ekleyen Şilan Topal, "Ben cezaevinde olmasına rağmen dışarı cıkamıyordum. Şimdi o tahliye edildi ben suclu gibi hapis hayatı yaşayacağım. Tutuklu olması icin benim olmem mi gerekiyor? Ben oldukten sonra tutuklanmasına gerek yok. Ben şuan yaşamak istiyorum. Kendim icin değil oğlum icin yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Şilan Topal'ın Ensonhaber mikrofonuna yaptığı acıklamaların tamamı şu şekilde: "Tamı tamına 100 gun gibi bir sure cocuğumu goremedim. Onun mucadelesini veriyordum hem yasal yollardan hem de kendi cabamla. Cocuğumu bana karşı kullanıyordu surekli. Elektronik kelepcemi bırakıp onun yanına gittiğim zaman bana cocuğumu gostereceğini soyluyordu. Ben tamamen aklımla hareket ettim. Cunku duygusal davranmış olsaydım şu an yine şiddet goruyor olacaktım. Bu yaşananların hepsinin hesabını beni darbederek cıkartacaktı. Ben de onun icin durdum ve mucadelemi surdurdum. 108 gun cocuğumu goremedim, aldılar goturduler. Her zaman onu bana koz olarak kullandılar. Sonra zaten cocuğumu kacırdıktan 100 gun sonra da beni kacırdı. Cocuğum icin kacırdığını soyluyordu ama ben istemiyordum. Beni aldatan ve doven bir adam, bir suru de darp raporum var. Ayrıca başka bir kadını mağdur ettikleri icin de boşanma davası actım. Hicbir sebep yokken boyle bir şeye kalkışmadım. Haklarında şu an 11 ağır ceza davası var. Şu an tahliye kararının yerinde olduğunu duşunmuyorum. Bana yaşatılan kolay bir şey değil illa olmem mi gerekiyor bu kadar şeyden sonra. İstanbul ’un ortasında kacırıldım, 3 gun alıkonuldum. Daha ne olması gerekiyor mesela oldurulmem mi gerekiyor? Ben olduruldukten sonra ona ceza falan vermesinler. Ben oldukten sonra onun hapse girmesinin ya da dışarıda olmasının benim icin hicbir onemi yok. O zaman ben şu an yaşamak istiyorum, oğlum icin yaşamak istiyorum. Kendim icin değil, ben kendimi gectim yokum zaten artık. Bedenen yokum ama oğlumu duşunmek zorundayım. Anneyim en onemlisi oğlum icin ayakta kalmak istiyorum."