Beşiktaş'ın sihirbaz lakaplı yıldızı Rachid Ghezzal, Antalya kampında Fanatik Gazetesi'nden Yakup Cınar'a samimi acıklamalarda bulundu.
İşte Rachid Ghezzal'ın carpıcı sozleri...
“GOZTEPE PENALTISI KARİYERİMİN EN ONEMLİ GOLU”
Takımın penaltıcısı gecen sezon sen miydin? Goztepe macında attığın penaltı golu ile ilgili neler soylemek istersin? Bir daha olsa kullanır mısın?
Penaltıcı bendim ve topun başına benim gecmem gerekiyordu. Sezon başında Aboubakar ’dı. Sorumluluğu aldım ancak hocalarımız da bu yonde bir karar almıştı. O anları elbette unutamıyorum. Kariyerimin en onemli gollerinden hatta en onemlisi diyebilirim. O ana bir kez daha donmeyi tekrar cok isterdim.
Sergen Yalcın ’la buyuk başarılar yakaladınız ancak ayrılık gercekleşti. Sergen hoca ile ilgili neler soylemek istersin?
Gecen yıl Sergen Yalcın ve Murat Hoca ’nın ekibiyle muhteşem bir sezon gecirdik. Kazanabileceğimiz her şeyi kazandık. Bu sezon ne yazık ki bu sezon zor gecti. Kotu gidişi durdurabilecek reaksiyonu gosteremedik. Turkiye Ligi zor bir lig. İyi gidişat icin iyi sonuclar almak zorundasınız. Maalesef yollar ayrıldı.
Onder Hoca ’nın gelişiyle alakalı ne duşunuyorsun?
Yeni hoca her zaman yeni fikirle, başka bir calışma tarzı ve farklı bir anlayışla gelir. Bu kotu gidişatı değiştirmek icin boyle bir değişiklik belki de gerekiyordu. Biz futbolcular uzerine duşen cok fazla şey var. Sahada oynayan bizleriz. Kazanan kimliğe burunmek adına boyle bir şey olması gerekiyordu.

“KARİYERİMİN EN İYİ SEZONUYDU”
Gecen sezon 8 gol, 17 asist, bu sezon 2 gol, 1 asist Bu istatistik duşuşunun neye bağlıyorsun? Aboubakar – Batshuayi değişikliği ya da Larin ’in formsuzluğu bunda etkili oldu mu?
Harika bir sezon gecti, kariyer sezonumdu diyebilirim. Sonunda iki şampiyonluğa uzanmak muhteşemdi. Ben hala aynı şekilde calışmaya devam ediyorum. Kendimi geliştirmenin yollarını arıyorum. Bu sezon bitiricilik anlamında sıkıntı yaşadığımız bir gercek. Gecen sezon Larin ve Aboubakar cok fazla gol attı. Bu sezon daha fazla zorlanıyoruz. Ben de her gun daha iyi olmaya calışıyorum. Bu konu uzerinde de calışmamız gerekiyor. Her sezon aynı performansı gostermek cok zor. Ama bunun icin elimden geleni yapmaya devam edeceğim.
Sezon başında Beşiktaş ’la kiralık sozleşmen bitmişti. Galatasaray ile ismin cok gecti. Galatasaray ’dan teklif aldın mı?
Galatasaray ’dan teklif aldım. Futbol bu, futbolda olan şeyler bu teklifler ve goruşmeler. Ama sezonun bittiği donemde benim aklımda bir cok şey netti. Ben Beşiktaş ’ta kariyerime devam etmek istiyordum. Cok şukur ki burada devam ediyorum.

“TARAFTARIN DESTEĞİ BENİ MOTİVE EDİYOR”
Beşiktaş taraftarı hakkında ne duşunuyorsun?
Taraftarlarımız gercekten cok ozel. Bana cok yakın sevgi, ilgi ve alaka gosteriyorlar. Ozellikle zor zamanlarda bana ve takıma destek oluyorlar. Bu da beni daha cok motive ediyor. Bana verilen sevginin karşılığını vermek icin daha motive oluyorum. Kendi evimizde oynadığımız macları kendi evimizmiş gibi hissediyorum. Tam kapasiteli bir macı oynamak icin merakla bekliyorum.

“İDOLUM ZIDANE VE RONALDINHO”
Futbola başlarken idolun kimdi?
Zidane… Topla ilişkisi ve topla yaptığı her şey tam bir sihirbaz gibiydi. Ronaldinho daha sonrasında. Futbol oynarken Ronaldinho izlemek inanılmaz bir şeydi. Futbola tamamen yeni bir şeyler getirdi tek başına. Pas verme tarzı, hareketleri… O yuzden Zidane ve Ronaldinho diyebilirim.
Beraber oynadığı en yetenekli oyuncular?
Lyon ’da Lacazette ve Nabil Fekir ’le oynadım. Leicester ’da Jamy Vardy, Ribery yaşlıydı ama hala en iyilerden biriydi. Bu oyuncuları sayabilirim.
Kariyerinde en unutamadığı maclar?
Goztepe diyebilirim. Penaltıyı attığım, hakemin duduğu caldığı an. Harika bir andı. Hayatım boyunca unutmayacağım bir andı. Beşiktaş ’a karşı Lyon ’la oynadığım macta unutamadığım samimiyetle soyluyorum etkilendiğim maclardan biriydi. O atmosferi unutamıyorum. Beşiktaş beni ilk istediğinde neyle karşılaşacağımı cok iyi biliyordum. Transferimde Lyon macındaki performans etkilemiştir.
Attığı en guzel gol?
Erzurumspor ’a attığım golu beğenirim. Ama bir tane soylemem gerekirse Goztepe ’ye attığım penaltı.
Turk yemekleri hakkında ne duşunuyorsun?
Turkiye yemek konusunda harika bir ulke. Eğer futbolcuysanız bu yemek konusuna dikkat etmelisiniz. Kahvaltılar cok ceşitli. Ben kahvaltıları tercih ederim.

KAYNAK: FANATİK