Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı oyuncularını bakanlık merkez binada kabul etti. Kabulde, siyah-beyazlı kulubun yoneticileri ve teknik heyet de yer aldı. Kadınların spordaki onemine dikkat ceken Bakan Kasapoğlu, “Kadınların spora olan ilgisini artırmak, sporu erişilebilir kılmak onceliğimiz. Biz kadın odaklı spor politikası diyoruz. Bu, bakanlığımızın en vizyon projelerinden biridir. Kadınların spora dahil olması, branş ayrıt etmeksizin onemli onceliklerimizdendir. Bu konuyu iki perspektiften ele alıyor, planlı ve detaylı bir calışma yurutuyoruz. Birincisi sporu kadınlarımızın gunluk hayatının bir parcası yapmak. Bu bakış acısıyla ulkemizi sokak sokak, mahalle mahalle, ilce ilce, şehir şehir spor tesisleriyle donatıyoruz. Modern ve yuksek kapasiteli tesislerimizin yanında erişimi kolay, butik spor alanlarına da onem veriyoruz. İkinci perspektifte, spor yapan profesyonel kadın sporcu sayımızı arttırmak icin calışmalar yapıyoruz. 2021 yılı itibariyle ulkemizde toplam lisanslı sporcu sayısı 10 milyon 702 bin seviyesinde. Bu rakamın yuzde 40 ’ını kadın sporcularımız oluşturuyor. Bu rakamı daha da yukarı cekmek icin calışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık olarak tum imkanlarımızla sizin yanınızdayız”
Bakan Kasapoğlu, tum imkanlarla sporcuların ve genclerin yanında olduklarını belirterek, “Gencler, sporcular bu bakanlık sizin, her turlu imkan sizin. Bakanlık olarak tum imkanlarımızla sizin yanınızdayız. O yuzden sizi burada gormek, oturup sohbet etmek apayrı bir mutluluk benim icin. Biz sporu tabana yayalım istiyoruz. Herkesi spora erişebilir kılma noktasında, sporu hayatlarımızın birer parcası yapma noktasında onemli calışmalarımız var. Kadın, erkek, genc, yaşlı, engelli, toplumun her kesiminin spora erişimini sağlamak bizim en buyuk onceliğimiz. Bu anlamda sizlerin attığı adımlar, ozellikle Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ’nın başarıları bir cığır actı. Bu yıl tum takımlar kulup kurdular, kadın futboluyla ilgili branşlarını actılar. Buna oncu olmak da sizleri icin hakikatten cok takdir edilecek bir yon, sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
“Biz kadın odaklı spor politikası diyoruz”
Kadın futbolunun gelişimi adına Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ’na teşekkur eden Bakan Kasapoğlu, “Gidilecek daha cok yol var. Burada kadınların spora olan ilgisini artırmak, erişilebilir kılmak en onemli amac. Bu yuzden “Kadın Odaklı Spor Politikası” diyoruz. Bakanlığımızın en vizyon projelerinden biridir. Kadınların spora dahil olması, branş ayrıt etmeksizin onemli onceliklerimizden bir tanesi. Gerek futbol tarafından bakalım gerek kadın odaklı bakalım; Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ’nın bu anlamda onemli başarılar elde ettiğini duşunuyorum. İnanıyorum ki bu diğer kulupler icin de guzel bir ornek teşkil edecek. Bugun Doğu ’ya, Guneydoğu ’ya gidiyoruz, orada kadın futbol takımları, basketbol takımları var. Kadınlarımızın olduğu yerde her zaman umut var, mutluluk var. Bize umut vermeye devam ediyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.
“Herkesin ilgisine ve yeteneğine gore spora erişimini sağlamak adına calışıyoruz”
“Hem sportif başarıları taclandırma adına hem de herkesin ilgisine, yeteneğine gore spora erişimini sağlama adına calışıyoruz” diyen Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu cercevede biz sizin icin, halkımız icin varız. Bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da bizden ne tur talepleriniz varsa da onları gercekleştirmek icin calışacağız. Oncu olmak hem bir mutluluk hem de bir sorumluluktur. Siz de bu işin onculeri olarak, inanıyorum ki başarınızı daha yuksek noktalara taşıma adına heyecanınız var. Bir de sporun sosyal sorumluluk tarafı var. Ben bu konuda da sizlere iş birliği cağrısı yapıyorum” cumlelerine yer verdi.
Futbolcular şarkı soyledi
Bakan Kasapoğlu, seslerinin guzel olduğunu oğrendiği Beşiktaş Kadın Futbol Takımı futbolcuları Berivan İcen ve İrem Eren ’den şarkılar dinledi ve onları tebrik etti. Beşiktaş Yonetim Kurulu Uyesi Kemal Erdoğan, futbolcular ve teknik ekip ise Bakan Kasapoğlu'na kabul ve destekleri icin teşekkur etti. Kabulun ardından futbolcular imzaladıkları formayı Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na hediye ederek, hatıra fotoğrafı cektirdi.
İHA