Beşiktaş Teknik Direktoru Onder Karaveli milli ara nedeniyle verilen arada kamp yaptıkları Antalya Belek'te TRT Spor'a ozel roportaj verdi.
Genel gundemi değerlendiren başarılı calıştırıcı başlıca şu ifadeleri kullandı:
"Başlangıcta 3 gun ve Kayserispor macı icin gecici bir şekilde bu goreve gelmiştim. O mac, cok keyifli ve guzel gecti. Oyuncularla gecirdiğimiz 2 gun son derece pozitif gecmişti. Mac sonu da benim icin harika bir andı."
'İyi bir oyuncu adayını sahaya cıkardım'
"Emirhan konusunda risk almadım. İyi bir oyuncu adayını sahaya cıkardım. Risk aldığımı duşunmuyorum. Pırıl pırıl, Beşiktaş U19 Takımı'ndan gelmiş, A takıma aday bir oyuncuyu oyun gereği, pozisyon gereği sahaya cıkardım."
'Transferlere başladık'
"Biz transferlere başladık. Rosier'ye alternatif olarak Kerem Kalafat'ı getirdik. Takım icinden yeni oyuncuları daha fazla şekilde sahaya sokmaya calışıyoruz. Bunlardan bir tanesi Alex Teixeira. Mart ayında N'Koudou başlayacak. Cok değerli transferlerimiz var. Demir Ege Tıknaz, Necati Bilgic, Emrecan Terzi, Emirhan Delibaş... Bizim kış transferlerimiz bu oyuncular."
'Josef icin risk almayacağız'
"Josef'i İstanbul'da bıraktık. Tedavisi devam ediyor. Antalyaspor macına yetiştirmeye calışıyoruz. Ama sadece o macta kullanacağız diye tedavi sureci bitmeden risk almayacağız. Daha cok macımız var."
'%100 teknik bir karar'
"Larin, değerli bir oyuncu. Goreve başladığım gunden itibaren kulupten kimse bana herhangi oyuncuyla ilgili bir şey soylemedi. Oynatma veya oynatmama konusunda bana kimse bir şey soylemedi. %100 teknik bir karardı. Artısı da eksisi de bana aittir."
'Necip denileni koşarak yaptı'
"Necip, gercek bir stoper. Pozisyonu artık stoper. En iyi stoperde oynuyor. O da kendini stoperde cok iyi hissediyor. Bazı oyuncuların hatalarına karşı tolerans seviyesi cok yuksek, bazı oyuncuların hatalarına karşı tolerans cok duşuk. Necip, ne soyleseniz koşarak yaptı. Son 1 dakika oyuna davet edildi. O zaman Alanya'da calışıyordum. Alanya'da bir Beşiktaş macıydı. Beşiktaş'ta yabancı bir oyuncu, oyuna girmek istemedi. Necip; deparla geldi, uzerindekileri koşarken cıkarıp girdi."
'Gelişimim devam edecekse...'
"Ceyhun Bey bana, 'Buraya bir teknik direktor de gelse siz yardımcı antrenor olarak devam edeceksiniz hocam' dedi. Butun teknik direktorler gibi ben de teknik direktorluk yapmak istiyorum. İstememem zaten anormal olur. Ama Beşiktaş Kulubu, sezon bittiğinde gercekten de getireceği teknik direktorle hem kulubun hem benim gelişimimi devam ettirecek yapılanma icinde olursa ben; genc cocukların A takıma katılımı, doğru organizasyonu icin bu gorevin icinde olabilirim."
'Oyuna odaklanmak istiyorum'
"Sergen Yalcın, sahada birlikte futbol oynadığım icin gurur duyduğum bir insandır. Rakipten alıp, hocaya veriyorduk. Hoca da ya atıyordu, ya attırıyordu. Şenol Guneş, bu ulkenin yetiştirdiği en saygın teknik adamlardan biri. Beşiktaş'ın bir teknik direktoru varken bunları konuşmak hem Şenol Guneş'e hem de Beşiktaş Teknik Direktoru'ne yapılan bir saygısızlık olarak duşunuyorum. Bunu, Onder Karaveli ustunden cevaplamıyorum. Gorevi yapan kişi ustunden cevaplıyorum. Devam eden bir lig var. Beşiktaş'ın macları var. Kendi adıma, bu tip durumlar yerine oyuna odaklanmak istiyorum."
'Hakemlerle ilgili konuşmayacağım'
"Hakemlerle ilgili konuşursam, ben oyunculara mac analizinde ne anlatacağım? O zaman oyuncuların eline, 'Hakemler hata yaptı, biz macı kazanamadık' bilgisi vermiyor musunuz? Ben oyunculara boyle bir şey vermek istemiyorum. Hatalar olmuştur. Yonetimimizle kendi icimizde konuşuyoruz. Teknik acıdan, bu konular hakkında konuşmamaya devam edeceğim."
'Doğru atak yapıyoruz'
"Beklediğimiz tek radikal değişiklik, gol atabilmek. Bir forvet, gol pozisyonuna girmiyorsa sorun vardır. Batshuayi'nin gol pozisyonuna girmesi, hem onun adına hem de oyunumuz adına sevindirici. Demek ki doğru atak yapabiliyoruz. Sadece Batshuayi kacırmıyor. Sadece onun ustunden odaklanmak da doğru değil."