Gecen yıl ocak ayında Bursa ’nın Nilufer ilcesi Karaman Mahallesi'nde Ercan Danışmanoğlu'nun işlettiği kahveye, kumar oynatıldığı gerekcesiyle 330 lira idari para cezası kesildi. Danışmanoğlu, 10 taksitten oluşan cezayı muşteri Mehmet Karakanlı'dan (39) odemesini istedi. Karakanlı, bu talebi kabul etti ancak daha sonra taksitler nedeniyle aralarında tartışma cıktı. Olay gunu Karakanlı, tartıştığı Danışmanoğlu'nun ağabeyi Yıldıray Danışmanoğlu'nu (48) pompalı tufekle oldurdu, Nejdet Namık Yeşilyurt'u (54) ise ağır yaraladı. Karakanlı, daha sonra Kenan Guneşli'nin evine giderek, suc aleti tufeği sakladı. Polis ekiplerinin calışması sonucu yakalanan Mehmet Karakanlı, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay sonrası başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından sanıklar Mehmet Karakanlı ile Kenan Guneşli hakkında, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı. Duruşmada mutalaa veren savcı, Karakanlı icin ‘kasten adam oldurme ’ ve ‘kasten adam oldurmeye tam teşebbus ’ suclarından 2 kez omur boyu hapis cezası istedi. Tutuksuz sanık Guneşli hakkında ise ‘sucluyu kayırma', 'suc delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme ’ suclarından 6 aydan 10 yıla hapis cezası istendi. Tutuklu sanık Mehmet Karakanlı, olay tarihinden yaklaşık 3 ay once, Ercan Danışmanoğlu'nun iş yerine cay icmek icin gittiğini, bu sırada baskın yapan polisin kumar oynandığını belirlediğini soyleyerek, “Kahveyi işleten Ercan yanıma gelerek 'Benim denetimli serbestliğim var, sucu sen ustlen' dedi. Ben de 'Cezamın geri odemesini yaparsan sucu uzerime alabilirim' dedim. İş yeri sahibi olarak benim adıma 330 TL para cezası kesildi. 10 taksit halinde odeyecektik. 4'uncu taksiti geldiğinde Ercan'ı aradım, ulaşamadım. İş yerine gittim, bulamadım sonra beni arayıp 'Buraya gelip racon kesmişsin. Seni kahvede bekliyorum' dedi. Tufeğimi tedbir amaclı uzerime alıp, iş yerine gittim. Ercan, bahcede beklediği sırada muştekiler bana kufredip, saldırdılar. Yere duştum, darbetmeye devam ettiler, gozum karardı. Bir ara Nejat elini beline goturunce silah cekecek zannederek, tufeğimi elime aldım. Tufeği zorla elimden almaya calışırken iradem dışı 2 el patladı daha sonra kendimi kurtarıp, olay yerinden uzaklaştım. Kenan Guneşli'nin evine gittim. Tufeği vererek, saklamasını istedim. O da silahı alıp dışarı cıkardı; nereye goturdu, bilmiyorum. Kimseyi oldurmek ve yaralamak kastıyla ateş etmedim. Suclamaları kabul etmiyorum.” dedi.
Duruşmada ifade veren şikayetci Ercan Danışmanoğlu ise cinayetin işlediği tarihten 1 yıl once actığı kahvenin ruhsatı olmadığını belirterek, “Mehmet ile arkadaşları oyun oynarken polis baskın yaptı. Sucu Mehmet'in uzerine almasını soyledim. Denetimli serbestliğim olduğu icin Mehmet iş yeri sahibi olarak evrakı imzaladı. 3 taksitini odedim. 4'uncu taksitini param olmadığı icin odeyemeyince Mehmet'e 'Sen ode, ben sana veririm' dedim. İş yerinde olmadığım bir sırada gelip, bağırıp, cağırmış. Bunu oğrenince kendisini arayıp, parayı odemem icin banka hesap numarasını istedim. Bunu soyledikten kısa sure sonra yanıma geldi. Sarhoştu, dışarı cıkardım. Parayı verdim, almadı. Bana kufretmeye başladı. O sırada ağabeyim Yıldıray olanları gordu ve duydu. Onu alıp durağa doğru gotururken sanık yere duştu. Ayağa kalkıp, tufeğini cıkarıp bize doğru ateş etti. Yıldıray ve Nejdet, acılan ateş sonucu yaralandı. Ağabeyim oldu.” diye konuştu. Olay sırasında yaralandığını ve 2 gozunu kaybettiğini soyleyen Nejdet Namık Yeşilyurt ise "Bir, silahın kendiliğinden patlaması akla uygun değildir. İki, kişinin de yaralanması uygun değildir. Sanıktan şikayetciyim." dedi. Tutuklu sanık Mehmet Karakanlı ile tutuksuz sanık Kenan Guneşli'nin yargılandığı davanın, karar duruşması goruldu. Karakanlı ve Guneşli, onceki ifadelerini tekrarlayıp, pişman olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, Mehmet Karakanlı'ya 'adam oldurmek' sucundan 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri de uygulayarak 13 yıl 4 ay, 'oldurmeye teşebbus' sucundan da 9 yıl 4 ay 15 gun olmak uzere toplam 22 yıl 8 ay 15 gun hapis cezası verdi. Kenan Guneşli de 'sucluyu kayırma', 'suc delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suclarından 5 yıl hapis cezasına carptırılırken, hukmun acıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.