Adana ’nın Yureğir ilcesi Cumhuriyet Mahallesi Suleyman Vahit Caddesi ’nde, 61 yaşındaki Necla Erkek ’in yalnız yaşadığı annesinden kalan tek odalı dairede, 31 Ocak ’ta elektrik kontağından yangın cıktı. Evi saran alevler, itfaiye ekipleri tarafından sonduruldu. Yangında ev ve icindeki eşyalar, kullanılamaz hale geldi. Komşularının yardımıyla evde temizlik yapmaya calışan Erkek, gecici olarak kızının yanında kalmaya başladı. Yangın gunu yaşananları gozyaşlarıyla anlatan Necla Erkek, “Ben dışarıdayken bir ses geldi. 'Acaba mutfakta bir şey mi unuttum' diye kapıyı actım, icerisi alev doluydu, giremedim. 2 kuşum vardı, biri oldu. Daha sonra bağırmaya başladım, mahalleli sakinleştirdi.” diye konuştu.
Bir sure once hayatını kaybeden babasından kendisine bağlanan maaşla gecinmeye calıştığını ve evini onaracak durumu olmadığını soyleyen Erkek, “Televizyonum, koltuklarım, tum eşyalarım yandı; kul oldu. Nasıl temizleyeceğim, nasıl onarılacak bu ev bilmiyorum. 1980 yılından bu yana burada oturuyorum. Ne hatıralarım vardı, yandı gitti. 1 odada 4 cocuk buyuttum hepsi dağıldılar, gittiler, tek kaldım. Cocukların da benim de durumum yok. Yardım bekliyorum." dedi.