Denizli ’de, Kınıklı Mahallesi 6071 Sokak'taki apartmanın 1'inci katında, gecen yıl 27 Ekim gunu saat 06.00 sıralarında, Furkan Zıbıncı kız arkadaşı Şebnem Şirin ’in (25) boğazını mutfaktan aldığı bıcakla kesti. , Savcının incelemesinin ardından Şirin'in cansız bedeni, otopsi icin Pamukkale Universitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın ardından kacan Furkan Zıbıncı, polis ekiplerince yakalanıp gozaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Zıbıncı, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının ardından Furkan Zıbıncı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, otopsi sonucu Şirin'in vucudunda oldurucu boyutta olmayan 11 kesici alet yarası olduğu, olumun boğazdan alınan bıcak darbesi sonucu meydana geldiği belirtildi.
Olay gunu birlikte yemek yiyip, bufeden alışveriş yaptıktan sonra gece gittikleri aparttan Zıbıncı'nın saat 06.00 sıralarında koşarak kactığı anların guvenlik kamerası goruntuleri de iddianamede yer aldı. Suc aleti kanlı bıcak ile olay yerinde bulunan sarı saplı başka bıcakta yapılan incelemede parmak izine rastlanılmadığı da kaydedildi. İddianamede, oldurulen Şirin'in incelemek uzere kriminale gonderilen cep telefonun şifresinin mevcut bilişim programları ve cihazları ile kırılamadığından icindeki verilere ulaşılamadığı belirtildi. Alınan kan orneğine gore 0.10 promil alkollu olduğu ancak uyuşturucuya rastlanılmadığı belirlenen Furkan Zıbıncı'nın el koyulan cep telefonunda yapılan incelemede, notlar kısmında, "Sevdiklerim haklarını helal etsinler. Asla kotu niyetli bir şey yapmadım. Annem ve kardeşim bensiz başarırsınız. Sevdiğim kız Şebnem şu anda yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu. Bu belki kadın cinayeti olarak gececek ama bazı şeyler dışarıdan gozuktuğu gibi durmuyor. Bilmediğiniz onca şey var ama bunu asla oğrenemeyeceksiniz. Artık yokuz. Hakkınızı helal edin. Ben zaten bu hayatta bir boşluktum. Zamanla siz de alışırsınız. Bu hikayenin sonuna yetişebilirsen beni bu duruma sokan İsmail. Hadi eyvallah." yazılı olduğu da iddianamede yer aldı. İddianamede, Furkan Zıbıncı'nın polis ve savcılıktaki ifadesine de yer verildi. Birlikte gittikleri apartta alkol aldıkları, Şebnem Şirin evlenip hamile kalmak istediğini, ancak kendisinin bunu reddetmesi nedeniyle aralarında tartışma cıktığını belirten Zıbıncı'nın ifadesinde, "Şebnem, bıcakla bana saldırdı. Şebnem'i kolundan tuttum. Arbedede yere duştuk. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Olay yerinden kactım." dediği kaydedildi. İddianameye gore ayrıca İsmail Zıbıncı, oğlunun kendisini arayıp cinayeti soylediğini belirtti. Velayeti annesinde olduğu icin ara sıra goruştukleri oğlu Furkan'ın olay tarihinde saat 06.30'da kendisini aradığını belirten Zıbıncı da ifadesinde, "Baba başım dertte. Cabuk gel. Konuşmamız lazım, kız arkadaşımı oldurdum' dedi. Yanına gittiğimde ise 'Kız arkadaşını oldurdum, şu an apartta. Beni buralardan gotur, kurtar' diyerek yardım istedi. Aparta baktığımızda kanlar icinde bir kadın gorup 112'yi aradık." dedi. Soruşturma kapsamında ifade veren Berkan Zıbıncı da ağabeyi Furkan'ın, Şebnem Şirin ile birkac kez ayrılıp barıştıklarını, ayrıldıkları donemde ağabeyinin psikolojisinin bozulduğunu soyledi. İfadesi alınanlardan Mustafa adlı kişinin de Furkan'ın, aldatılma korkusuyla zaman zaman Şebnem'in evinin ışıklarını kontrol ettiğini, olay tarihinde kendisini arayıp, kız arkadaşını oldurduğunu ve kacması gerektiğini soylediğini, yuz yuze geldiklerinde ise once boğduğunu ardından da bıcakladığını soylediğine iddianamede yer verildi. Olay gunu apartta olan yabancı uyruklu Viktoriy isimli kişinin de Zıbıncı ile Şirin'in kaldığı odadan saat 03.00 sıralarında bağrışma seslerinin geldiğini belirterek, "Furkan, 'Ozur dilerim bir daha yapmayacağım' diyordu. Saat 06.00 sıralarında ise once kadın cığlık sesi geldi ardından da 'Furkan, yapma sen boyle biri değilsin. Yardım edin' cığlığını duydum. Şebnem, 'Olmeden son bir defa daha opeyim' dedikten sonra sesler kesildi ve saat 06.10 sıralarında polisler olay yerine geldi ve defalarca kapıyı calmalarına rağmen acan olmayınca gittiler." dediği iddianamede belirtildi. İfadesine başvurulan Dilan adlı kişinin ise Furkan'ın babasıyla olan sorunları nedeniyle kendisine kesici aletlerle zarar verdiğini, Şebnem'i kaybetme korkusu olduğunu, kız arkadaşının ayrılmak istediğini ancak Furkan'ın zarar vermesinden korkup ayrılamadığını soylediği de iddianameye girdi. Toplanan deliller ve alınan ifadeler doğrultusunda savcı, sanığın onceden beri psikopatik davranışlarda bulunduğunu, bileklerini kestiğini, bunları da Şebnem'e attığı fotoğraflarla gosterdiği, kız arkadaşını kıskanclık nedeniyle oldurme planı kurduğunu ve cep telefonunun notlar bolumunde Şebnem'i uyurken oldureceğine dair not bulunduğunu kaydetti. İddianamede sanığın, Şebnem'i aparta goturduğu, uyuduğu sırada canavarca hisle eziyet cektirerek defalarca vucudunun ceşitli yerlerinden bıcakladığı, bu sırada uyanan Şebnem'in 'Furkan yapma. Sen boyle bir insan değilsin' dedikten sonra 'Olmeden son bir defa opeyim' diye yalvarmasına rağmen sanığın eylemlerine devam ettiğinin altı cizildi. Şebnem'i oldurdukten sonra sanığın tasarladığı plan cercevesinde olay yerinden kacıp cep telefonundaki bilgileri sildiğine de iddianamede dikkat cekildi. Savcı, sanık Furkan Zıbıncı'nın 'beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet cektirerek kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış omur boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.