Antalya'nın Manavgat ilcesi Side Mahallesi 602 Sokak uzerinde bulunan bir apartta 2,5 yıldır kiracı olarak kalan Elvan K. ve eşi olarak tanıttığı Almanya uyruklu Nadya A.G.'yı apart yakınında bulunan parkta cukur kazarken goren vatandaşlar, durumdan şuphelenerek 112 Acil Cağrı Merkezi'ne bildirmişti. İhbarın ardından bolgeye giden jandarma ekipleri, iki şahsı yakalamıştı. İki şahsın kaldığı odada yapılan incelemede, bıcak darbeleri ile oldurulmuş Kadir Demir'in (39) cesedi bulunmuştu. Antalya ’da kazılan cukurdan tespit edilen cinayette Alman kadın tutuklandı ViDEO Cinayetin ardından gozaltına alınan Elvan K. tutuklanırken, Almanya uyruklu Nadia Angela Grosser serbest kalmıştı.
Kadın ifadesinde, "Elvan ile 2 yıldır aynı evde birlikte yaşıyoruz. Kadir ’i bir sure once sahilde gorup tanıştık. Olay sabahı Elvan ile birlikte evde alkol almaya başladık. Oğleden sonra Kadir arayınca kendisini eve davet ettik. Birlikte alkol almaya devam ettik. Cinsel ilişki esnasında Kadir bana agresif ve sert davrandı. Bu nedenle Elvan ’la once tartıştılar, ardından yumruklaşmaya başladılar. Elvan benden odadan cıkmamı istedi. Ben de kopekleri alıp evden cıktım ve sahile yurudum. Elvan bir sure sonra beni telefonla arayarak Kadir ’i oldurduğunu soyledi. Evin onune geldiğimde jandarma aracları vardı. Beni yakalayıp karakola goturduler" demişti. Guvenlik kameralarını inceleyen jandarma ekipleri, Kadir Demir ’in oldurulmesi sırasında evde olmadığını ve gelmediğini soyleyen Alman kadının yalan soylediğini ortaya cıkardı. Manavgat İlce Jandarma Komutanlığı ekipleri Nadia Angela Grosser ’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından olayın yaşandığı mahalle ve cevresinde bulunan 100'den fazla guvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Yapılan araştırma ve guvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, Nadia Angela Grosser ’in ifadesinde eksik bilgi verdiği, olayın gercekleşmesinin ardından yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan bir marketten alkol alıp eve geldiği tespit edildi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı uzerine jandarma tarafından gozaltına alınan kadın, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimi tarafından 'Suc delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' sucundan tutuklandı.