#AKBNK - Bankanın 2022 yılı beklentileri aşağıdaki gibi acıklandı.
2022 Yılı Beklentileri
TL Kredi Buyumesi ~ 30%
YP Kredi Buyumesi (USD) Yatay
Net Faiz Marjı ~150 baz puan iyileşme
Net Ucret ve Komisyon Artışı > 35%
Operasyonel Giderler Artışı Ortalama TUFE
Operasyonel Giderler/ Gelirler < 33%="">
Takipteki Krediler Oranı ~ 4%
Net Kredi Maliyeti (kur etkisi haric) ~ 100 baz puan
Ozsermaye Karlılığı ~ 30%
#AKSGY - Şirketin sahibi bulunduğu İstanbul Kadıkoy ’deki taşınmaz ile ilgili olarak yapı ruhsatı duzenlenmesi talebiyle Belediye ’ye başvuru yapıldığı acıklandı.

#ALMAD - SPK tarafından şirket ve 5 kişiye kesilen 387.009 ’şer TL cezanın iptali icin acılan davanın reddedildiği, kararın istinaf edilip, istinaf isteminin de reddedildiği acıklanırken, kararın temyiz edildiği acıklandı.

#ARCLK - 370 gun vadeli 100 milyon TL tutarındaki tahvil ihracı kapsamında taleplerin toplandığı acıklandı.

#ARDYZ - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 80 milyon TL ’den 500 milyon TL ’ye yukseltilmesi işlemi tescil edildi.

#BAYRK - Sermaye artırımından elde edilen fonun hammadde uretimi yapan şirket satın alınmasında, kalıphane uretim tesisi satın alınmasında ve işletme sermayesi ihtiyacında kullanılmasının planlandığı acıklandı.

# BRKO - Halı dokuma tezgÂhlarının revizesi ve doğalgaz unitelerinin komure donuşturulmesi nedeniyle uretime 1 ay ara verileceği acıklandı.

#BRISA - Şirket ile Lastik - İş Sendikası arasında 22. Donem Toplu İş Sozleşmesi goruşmelerine 10 Şubat ’ta başlanacağı acıklandı.

#DERHL - Şirketin bağlı ortaklığı Toprak Yenilenebilir Enerji ’nin sermayesinin 32,5 milyon TL ’den 57,5 milyon TL ’ye yukseltilmesine, sermaye artışından şirkete isabet eden 11,3 milyon TL ’nin verilmiş olan 18 milyon TL ek finansmandan mahsuplaşılmasına, ek finansmandaki faiz şartlarının kalan 6,7 milyon TL ’nin devam ettirilmesine karar verildiği acıklandı.

#EGEEN - Şirketin Ege Serbest Bolgesinde yapacağı yeni yatırım ile ilgili olarak devam eden calışmalar kapsamında mevzuat gereği CED Yonetmeliği kapsamında Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanması icin başvuru yapıldığı acıklandı.

#ESCOM - Fon Radar Bilişim Teknolojileri ’ne 7,5 milyon TL değerleme uzerinden %5 pay karşılığı yatırım yapılmasına karar verildiği acıklandı.

#FLAP - 666 m 2 ’lik arsanın 8 milyon TL ’ye satın alınmasına karar verildiği acıklandı.

#GESAN - Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Girishim Power Enerji ortaklığında, TEİAŞ tarafından gercekleştirilen ‘'ITM377 Referanslı 154 Kv Guneşli Gis Tm Yapım İşi'' icin ihaleye girilerek en avantajlı teklifin verildiği 106,9 milyon TL ’lik sozleşme bedelli iş icin 10 gun icerisinde sozleşme imzalanacağı acıklandı.

#GLBMD - 59 gun vadeli 12,0 milyon TL tutarında bono ihrac edildi.

#IZFAS - Bakanlığa yapılan Ar - Ge ve Tasarım Merkezi Başvurusunun reddedildiği acıklandı.

#LKMNH - İstanbul Pendik ’de bulunan Adatıp Kurtkoy Hastanesi'nin sahibi olan Adatıp Sağlık Hizmetleri ’nin paylarının devrine yonelik bir gizlilik sozleşmesi imzalandığı, payların tumunun satın alınmasına ilişkin bağlayıcı olmayan bir on sozleşme imzalandığı acıklandı.

#LUKSK - Elektrik ve doğalgaz kısıntıları nedeniyle ara verilen uretim faaliyetlerine başlandığı acıklandı.

#PNLSN - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 9 - 11 Şubat tarihleri arasında toplanacak.
#POLHO - CFO olarak Tolga Uzumcu ’nun atandığı acıklandı
#OSTIM - Şirket mulkiyetinde bulunan Ankara Yenimahalle ’deki Ostim Prestij Projesi A Blok 22 nolu bağımsız bolum ve C Blok 20 nolu bağımsız bolum ile Ostim Teknik Universitesi'nin mulkiyetinde bulunan Ankara Yenimahalle ’deki konut arsası ve ticaret merkezi arsasının takas edilmesine karar verildiği acıklandı.

#ORMA - Fabrikada mevcuttaki tutkal uretim tesisi kapasitesinin artırılması ve ayrıca verimliliği artırıp maliyeti azaltmak uzere 53.000 ton/yıl kapasiteli Formaldehit Uretim Tesisi yatırımına başlanması icin surecin başladığı acıklanırken, yatırımın 5,6 milyon dolar tahmini maliyet ile yaklaşık 1 yıl icinde tamamlanması ve projeye ilişkin CED surecinin başladığı belirtildi.

#QNBFL - 97 gun vadeli 50 milyon TL tutarında bono ihrac edildi.

#SASA - Yurt dışında 500 milyon dolara kadar borclanma aracı ihracı kapsamında SPK ’ya başvuru yapıldığı acıklandı.

#TRILC - Ocak ayında Turkfleks marka serumlar icin Kamu hastaneleri harici doğrudan temin ile kazanılan toplam ihale bedelinin 8,6 milyon TL olduğu acıklandı.

#YBTAS - VBTS kapsamında şirket paylarına 1 Mart ’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.Şirketin uyesi bulunduğu CEİS ile Turkiye Cimse - İş Sendikası arasındaki Grup Toplu İş Sozleşmesi goruşmelerinin anlaşma ile sonuclandığı, 2 yıllık sozleşme kapsamında sozleşmenin 1. yılında %43 oranında, sozleşmenin 2. yılında ise TUFE+2 oranında zam yapılacağı acıklandı.
PAY ALIM / SATIM
# AVHOL - Alsancak Sağlık Hizmetleri tarafından 6.350.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %50,07 ’ye yukseldi.

# DEAS # HDFGS - HDFGS tarafından 29,20 - 31,20 TL fiyat aralığından 940.000 adet IDEAS payı satılırken, HDFGS ’nin IDEAS ’taki payı %11,23 ’e geriledi.
# NDES - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 178.500 adet pay 9,00 - 9,07 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ISGYO - Akdere İnşaat tarafından 4,24 - 5,00 TL fiyat aralığından 22.714.540 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,00 ’e yukseldi.

#LOGO - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000 adet pay 40,74 - 40,92 TL fiyat aralığından geri alındı.
#PARSN - Fatma Neşe Yamanturk tarafından 34,56 - 34,80 TL fiyat aralığından 33.120 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,43 ’e yukseldi.
#SAHOL - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 590.000 adet pay 15,15 - 15,32 TL fiyat aralığından geri alındı.

#SEYKM # HDFGS - HDFGS tarafından 7,34 TL fiyattan 1.907.432 adet SEYKM payı satılırken, HDFGS ’nin SEYKM ’deki payı %20,35 ’e geriledi.
#ULUUN - Şirket paylarının geri alınmasına ve 5.000.000 adet pay icin 50 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildi.

SERMAYE ARTIRIM

#BAYRK - Şirket sermayesinin 23,6 milyon TL ’den %324,40 oranında bedelli olarak 76,4 milyon TL nakden artışla 100 milyon TL ’ye yukseltilmesine karar verildi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.