Adana'nın merkez Sarıcam ilcesine bağlı Carkıpare Mahallesi ’ndeki bir sitenin 16. katında, 27 gun once M.T. (33), kendisini esnaf olarak tanıtan Huseyin Can T. ’ye (32) eşyalı olarak, 2 bin 400 liraya evini kiraladı. Huseyin Can T., evi kiraladıktan sonra iddiaya gore once evdeki butun koltuk, yatak, beyaz eşyalar, ankastre set, kombi, doğalgaz petekleri, masa, gardırop ve klima gibi butun eşyaları tek tek sattı. Gecen 30 Ocak Pazar gunu ise bir mobilyacıyla anlaşan Huseyin Can T., 'Evi yeniliyorum, butun kapı, pencere ve mutfak dolaplarını da satıyorum' diyerek 3 bin liraya anlaştı. Mobilyacılar ise her şeyden habersiz eve gelip 1 saat icerisinde butun kapıları, pencereleri ve mutfak tezgahı ile dolabını soktu. Akşam saatlerinde eve gelen komşular ise kapıları sokulmuş, iceride ise hicbir şey olmayan evi gorunce ev sahibi M.T. ’yi aradı. M.T. ise gelen telefon uzerine eve gelip, manzara karşısında şok oldu. M.T., hemen kiracısını aradı ancak ulaşamadı. Bunun uzerine M.T., durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ise apartmanın guvenlik kamerasından dolap ve kapıları soken mobilyacıya ulaştı. Savcılık kararıyla mobilyacı, dolap ve kapıları geri getirip yerine taktı. Ancak kombi, petek, klima ve diğer eşyalar ise bulunamadı. Polis ekiplerinin Huseyin Can T. ’yi arama calışmaları ise suruyor.
Olayla ilgili konuşan site yoneticisi Omer Şahin, ilk defa boyle bir olayı gorduklerini soyledi. Şahin, "25 gun boyunca kiracı, evin icerisinde eşyaları teker teker evden goturuyor. Evin icerisini bomboş bırakıyor. Bu normal bir hırsızlık ama Pazar gunu tekrar kiracı eve mobilyacıları gonderiyor ve butun mutfak dolaplarını, kapıları, muslukları sokup goturuyor. Boyle bir olay sadece Adana'da olur. O da gelip bizi buldu. Bu devirde boyle bir olayı yaşadığımız icin gulsek mi ağlasak mı bilemiyorum. Boyle bir olay omru hayatım boyunca bir daha başıma gelmez. Evin icerisindeki eşyaları kurtaramayız buyuk ihtimal ama cok şukur dolap ve kapıları kurtardık" diye konuştu. Sitenin gorevlisi Mustafa Koşger ise eve girdiklerinde Huseyin Can T. ’nin sadece kıyafetlerini bir odada bıraktığını gorduklerini belirterek, "İceriye girdiğimizde bu manzarayı gorduk. Kapı ve pencereler, petekler sokulmuş haldeydi. İcerideki butun eşyalar alınmıştı. Sadece bir odaya da camaşırlarını bırakıp gitmiş. Polisler sağolsun gidip eşyaları aldık" dedi.