Brezilya ’da yaşanan iklim krizi Turkiye'ye yansıdı. Ulkemizde Turk kahvesinin kilosu 140 liraya kadar cıktı. Kahve satıcıları talebin duştuğunu belirtti. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların kilo yerine gram ile aldıklarını belirten kahveciler, eskiye gore satışların duştuğunu ve fiyatların sabit kalmasını istediklerini soyledi. Kahve fiyatlarına değinen Eminonu esnafı Huseyin Yavuzer, “Turk kahvesinin kilosu şu anda 140 lira. Fiyatlar sabit ilerlerlerken, geriye donuk baktığımızda ise kahve fiyatları yuzde 50 arttı. İnsanlar bu fiyatlara alıştı. İnşallah cıkmaz, duşerse de iyi olur. Tek temennim bu fiyatlarda kalırsa insanlar da buna alışır ona gore kahve tuketimi normale donmuş olur. Eskiye nazaran satışlarımız duştu tabii. İnsanlar kilo işi alırken şimdi ise gram şeklinde alıyor. Bizim insanımızın kahve geleneği var. Fiyatlar inşallah eskiye doner ise doya doya bu geleneği devam ettirebiliriz.” şeklinde konuştu. Kahve fiyatları arttıkca talep de azalıyor
Kahve icmeyi sevdiklerini belirten Dilek Sağlam, “İki gunde bir Turk kahvesi tuketiyorum. Eminonu'ne geldiğimde hep kahve alırım. Haftada bir geliyorum almaya. Fiyatlar biraz pahalı, biraz daha ekonomik olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Zaman buldukca Turk kahvesi tukettiklerini ifade eden Barış Demir, “Her Eminonu'ne geldiğinde kahve alıyorum. Bugun ise iki paket aldım.” dedi.