Turkiye'de gecen yıla gore daha sert gecen kış ayları ve soğuk havaların etkisiyle elektrik tuketiminde artış goruluyor. Bu donemde şiddetli kar yağışının konutlarda ısınma ihtiyacını artırması ve evlerde gecirilen vaktin artması elektrik ve doğalgaz tuketimine yansıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine gore, Turkiye'de gecen ay gunluk bazda en yuksek elektrik tuketimi 1 milyar 11 milyon 172 bin kilovatsaatle 18 Ocak'ta, en duşuk tuketim ise 755 milyon 89 bin kilovatsaatle 1 Ocak'ta gercekleşti. Elektrik tuketimi, ocakta yıllık bazda yuzde 7,05 artarak 28 milyar 602 milyon 195 bin kilovatsaate yukselirken, uretim de yuzde 6,48 artarak 28 milyar 556 milyon 75 bin kilovatsaat oldu.
Bu donemde, elektrik uretiminin yuzde 16,4'u hidroelektrik santrallerinden, yuzde 26,6'sı doğalgaz santrallerinden, yuzde 16,2'si ise yerli komur santrallerinden sağlandı. Uretimde ruzgar enerjisinin payı yuzde 10,8, ithal komur santrallerinin payı ise yuzde 21 olarak kayıtlara gecti. Geri kalan uretim ise jeotermal, guneş, fuel-oil ve biyokutle kaynaklarından elde edildi. Turkiye'nin elektrik ithalatı, bu donemde gecen yılın aynı ayına kıyasla 6 kattan fazla artarak 65 milyon 624 bin kilovatsaatten 471 milyon 688 bin kilovatsaate yukseldi.
Soz konusu ayda, elektrik ihracatı ise yuzde 159 artarak 425 milyon 317 bin kilovatsaat oldu. Gecen yılın ocak ayında 164 milyon 259 bin kilovatsaat elektrik ihracatı yapılmıştı.