İzmir'de yaşayan ve bir suredir kayıp olan Ayşe Nazlı Kınacı, 19 Şubat 2020'de Menderes ilcesi Yaren Tepe mevkisinde battaniyeye sarılı halde olu bulunmuştu. Soruşturmayı devralan İzmir İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu ekipleri, Taylan Ozgur İmal isimli şahsı gozaltına almıştı. Cinayeti itiraf eden İmal, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İmal hakkında 'nitelikli kasten oldurme', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'nitelikli kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' suclarından İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesinde dava acıldı. İmal, Temmuz ayında gorulen ilk duruşmada, "Beraber barajın oraya gittikten sonra bana arkadaşının yanına gitmek istediğini soyledi. Ben de goturemeyeceğimi soyleyince aramızda tartışma cıktı. Kendimden gectim ve 6-7 dakika boğazını sıktım sonrasında pişman olup suni teneffus yaptım ancak olmuştu. Cesedi arabadaki battaniyeye sarıp, ormana attım." dedi.
Savcı mutalaasında, İmal ’ın ‘nitelikli kasten oldurme', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'nitelikli kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' suclarından cezalandırılmasını talep etti. İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın bugunku duruşmasına tutuklu sanık İmal, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Kınacı ’nın aile ve taraf avukatları salonda yerlerini aldı. Mağdur avukatları sanığın ust sınırdan cezalandırılmasını isterken, sanık avukatı ise kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma sucunun işlenmediğini savundu. Avukatların ardından soz verilen sanık Taylan Ozgur İmal, “Cok pişmanım. İsteyerek ve bilerek yapmadım. Uyuşturucu ve alkol etkisindeydim. Adaletinize guveniyorum.” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Taylan Ozgur İmal'a ‘nitelikli kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis, 'nitelikli cinsel saldırı' sucundan 15 yıl hapis cezası, 'nitelikli kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan da 6 yıl hapis olmak uzere toplamda ağırlaştırılmış muebbet ve 21 yıl hapis cezası verdi. Oldurulen Nazlı ’nın babası Altan Kıncı ise “Sanık bugun adalet huzurunda ceza aldı. Sanığa indirim uygulanmaması bir nebze de olsa yureğimize su serpti. Ancak hicbir ceza bizim kızımızı geri getirmeyecek. Kızımla birlikte bizler de olduk. Bu ceza diğer caniler icin de caydırıcı olsun. Başka ailelerin yurekleri de yanmasın.” ifadeleri kullandı.