İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, E-5 Goztepe Kopruluğu Kavşağı altındaki dere ıslahı incelemelerinin ardından gazetecilerle sohbet etti. Ekrem İmamoğlu'na, İstanbul'u esir alan kar yağışı sırasında İngiliz Buyukelcisi ile yediği yemekten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun haberinin olup, olmadığı soruldu. CHP Lideri'nin yoğun bir donemden gectiğini belirten İmamoğlu, şunları soyledi: "Genel başkanım o kadar yoğun ki benim hangi yemeği yediğimi niye takip etsin. Genel başkanımızın işi başından aşkın, bizim işimiz başımızdan aşkın. Bu, surecin biraz magazinsel tarafı bu. Ama esas ciddi tarafı MOBESE meselesidir. Kişisel hayata mudahale meselesidir. Kişisel hayata mudahale edenlerin hÂl bir acıklama yapmaması meselesidir. Nicin gidip İstanbul Valisi'ne bu konuda niye adım atmadınız diye sormuyorsunuz? Kişisel hayata mudahale edenlerin hÂl bir acıklama yapmaması meselesidir. MOBESE'nin nasıl kullanıldığı belli hukukta. Suclu tespiti icin kullanılır. Ve onun dışında hicbir şekilde kullanılamaz, servis edilemez. 
O kameranın başında kim oturuyordu, emniyet muduru bunun icin bu işin icinde mi, İstanbul Valisi bu işin icinde mi? Haberdar değillerse cevabını versinler." İcişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye yonelik başlatılan teftişteki son duruma ilişkin de konuşan İmamoğlu, "Teftiş edilmek kadar doğal bir surec yoktur. Bunun aklı vardır, bunun hukuku vardır. Bu akılsız ve hukuksuz bir surec. Biri bağırdı, haykırdı, cağırdı diye bir uygulama başlatıldı. Nereye bakarsanız bakın kardeşim. Allah bu şekilde devam eden siyasilere akıl versin diye devam ediyorum, duam tutmadı ama Allah akıl versin demeye devam edeceğim." diye konuştu.
İmamoğlu, sosyal medyada İstiklal Caddesi uzerinde muzik yapan kişilerin engellendiğine yonelik iddialar uzerine ise "Bu ulkede yaşayan her vatandaşımız kendi turkusunu de soyler, şiirini de okur. Emniyet Genel Mudurluğu'nun yaptığı acıklama var, boyle bir kastın olmadığı belirtilmiş. Ben bu acıklamayı muhatap alıyorum. Kişisel hatalar varsa da soruşturmalar acılır. 21.yuzyıldayız." dedi. 

O kameranın başında kim oturuyordu, emniyet muduru bunun icin bu işin icinde mi, İstanbul Valisi bu işin icinde mi? Haberdar değillerse cevabını versinler." İcişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye yonelik başlatılan teftişteki son duruma ilişkin de konuşan İmamoğlu, "Teftiş edilmek kadar doğal bir surec yoktur. Bunun aklı vardır, bunun hukuku vardır. Bu akılsız ve hukuksuz bir surec. Biri bağırdı, haykırdı, cağırdı diye bir uygulama başlatıldı. Nereye bakarsanız bakın kardeşim. Allah bu şekilde devam eden siyasilere akıl versin diye devam ediyorum, duam tutmadı ama Allah akıl versin demeye devam edeceğim." diye konuştu.