Kayseri ’de, Melikgazi ilcesi Kocatepe Mahallesi'nde 3 Mart 2021'de, Şukru Efe (40) isimli şahıs, tartıştığı eski eşi Nuran Kocer'i (40) 3 cocuğunun gozu onunde tabancayla vurarak oldurdu. Kacan Şukru Efe, polis tarafından yakalanıp gozaltına alındı. Tutuklanan Efe hakkında 'kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle dava acıldı. Gecen yıl 16 Aralık'ta Kayseri 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın karar duruşmasında Şukru Efe, ‘tasarlayarak kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezasına carptırıldı. Bu arada Şukru Efe'nin, cinayetten 18 gun once boşandığı eşi Nuran Kocer'in yaşadığı eve giderek hakaret ettiği, cep telefonunu kırdığı ve mutfak duvarına '18.02.2021 Soz, 28.02.2021 Efe Sozu' yazdığı ortaya cıktı. Nuran Kocer'in olmeden once tehdit edildiği ile ilgili savcılığa şikayette bulunmasının ardından Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde acılan davanın duruşması da goruldu. Karar duruşmasına sanık Efe, Sesli ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile cezaevinden katılırken, kızı E.E. (15) ise duruşma salonunda hazır bulundu. Uzaklaştırma kararı bulunan eşi Nuran Kocer'in yaşadığı eve gittiğini anlatan sanık Efe, şu acıklamalarda bulundu: “Eşim beni aldattı. Olay bundan meydana geldi. Rahmetli eşimin telefonunu kırdım, hakaret ettim. Telefonunu bana vermedi. Bu yuzden bu olay meydana geldi. Duvara yazıyı yazdım. 'Hesap gunu' diye yazdım.” E.E. ise babasının cezalandırılmasını istedi. Duruşma savcısı, sanık Şukru Efe ’nin olen Nuran Kocer'in yaşadığı eve giderek mutfak duvarına, ‘18.02.2021 Soz, 28.02.2021 Efe Sozu, Hesap gunu ’ yazdığını soz konusu sozun ‘olumle tehdit ’ sucunu oluşturduğunu, cep telefonunu kırıp hakaret ettiğini belirterek sanık Efe ’nin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme hakimi, sanık Efe'yi, 'olumle tehdit' sucundan 5 ay hapis, 'mala zarar verme' sucundan 2 bin TL, 'hakaret' sucundan da bin 500 TL para cezasına carptırdı. Hakim, sanık hakkında verilen cezaları ertelemedi.