Ordu ’nun Unye ilcesi İnkur Mahallesi'nde 1,5 ay once ilk olarak tarım arazilerinde catlaklara neden olan heyelan, sağanak yağış ve kar yağışının ardından bolgedeki evlerde hasarlar da oluşturdu. 30 hanenin bulunduğu Kabadayı Kume Evleri mevkisinde 1 evin duvarları yıkıldı, bazı yapılarda da catlaklar oluştu. Riskli 2 ev boşaltılırken, 10 yapının da tehlikeli olduğu belirtildi. Gidecek yerleri olmadığı icin hasarlı evlerinde kalmayı surdurenler, onlem alınmasını istiyor. Heyelan sonrası AFAD ekipleri, bolgede teknik inceleme başlattı. Heyelan sahasını gozetim altında tutan ekipler, calışmalarını surduruyor. İnkur Mahallesi muhtarı Omer Yıldırım, “Mahallemizdeki Kabadayı Kume Evleri mevkisinde yaklaşık 1,5 ay once heyelan oldu. Bu heyelan sonucu 12 evimiz hasar gordu. Heyelan sonrası mahallemizde yapılan calışma sonrasında 2 ev yetkililerce boşaltıldı. Diğer 10 ev ise izlenmeye alındı. Buradaki heyelandan yetkililerimizin haberi var. Gelip, kontrol ediyorlar. AFAD da gelip tutanak tuttu. Evlerini boşaltan ailelere 15 bin lira kira yardımı yapılıyor. Diğer evlerde fazla hasar olmadığı icin takip ediliyor.” dedi. Mahalleliden Hayriye Cakır (53), doğduğundan beri aynı mahallede yaşadığını belirterek, heyelan nedeniyle evlerinde kalamadıkları soyledi. Gecici sureliğine akrabalarının evlerine yerleştiklerini kaydeden Cakır, “Bu heyelan 1,5 ay once catlaklıklarla başladı. Gittikce buyudu, evimize zararlar verdi daha sonra yetkililere haber verdik. Bizi evimizden dışarı cıkardılar. 1,5 aydır gorumcemin evinde yaşıyorum ama ne kadar orada kalacağız. O insanlar da 2 ay sonra evlerine gelecekler. Cocuklarım, malım karda kışta sokakta kaldı. Devlet buyuklerimizden yardım bekliyoruz.” diye konuştu. Mahir Guneş (70) ise “Burada 1,5 aydan beri yaşadığımızı bir Allah bilir bir de biz biliriz. Başka kimse bilmez. Gunden gune burası gocuyor. İki defa AFAD'dan geldiler, evleri boşaltacaklarını soylediler. Daha boyle bir şey gormedim. Devletimizin buna bir cozum bulmasını istiyoruz. Her gun korkuyoruz. Bu evlerde yatılır mı? Ev yıkılsa ne olacak? Altında kalacağız.” dedi. Evinde catlaklar oluşan Mahizer Ozbay da “Evimiz, bu sene başımıza gecti. Daha boyle bir şey gormedim. Buraya dunyanın masrafını ettim ancak heyelan nedeniyle evimde hasarla oluşuyor. Her gece korkudan ağlıyorum. Camın kenarına gelip yatıyorum, sanki odun kırarmış gibi cıtır cıtır burası catlıyor. Yardım bekliyorum. Bizim burası elimizden giderse nasıl gecineceğiz. Bizim burada bahcemiz var. Bizi oraya yerleştirsinler. Burada tek başıma yaşıyorum, korkuyla duruyorum. Daha başka carem yok. Burada her gun gocukler oluşuyor.” diye konuştu.