Windows işletim sistemine sahip bilgisayarımıza onlarca yazılım yukler ve kaldırırız. Kaldırma işlemi icin Windows ’un dahili program kaldırma aracı coğu zaman yeterlidir. Ancak bazı yazılımlar sistemin farklı klasorlerinde iz yani artık dosyalar bırakır. Bu dosyalardan kurtulmak ve geride hicbir iz bırakmadan program silmek icin Revo Uninstaller yazılımını ucretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Pek cok kullanıcı icin Revo Uninstaller gibi bir yazılım kullanmak cok gerekli gorunmeyebilir ancak bir turlu silemediğiniz bir programla karşılaştığınız zaman bu yazılımın değerini anlayacaksınız. Son derece basit bir arayuze sahip olan Revo Uninstaller, kolayca kullanılabiliyor. Gelin Revo Uninstaller nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır ve en onemlisi guvenli mi gibi merak edilen soruları yakından inceleyelim.

[h=2]Revo Uninstaller nedir, ne işe yarar?[/h] Revo Uninstaller, VS Revo Group tarafından geliştirilen ve Windows işletim sisteminin dahili program kaldırma aracına alternatif olarak uretilmiş bir yazılımdır. Temel olarak Windows aracı ile aynı gorevi yapar, program kaldırır. Ancak dahili program kaldırma aracının tam olarak silemediği programları da kaldırabilir.
Pek cok uygulama Windows program kaldırma aracı ile sorunsuz bir şekilde silinebilir. Ancak bazıları, sistemin pek cok farklı klasorunde iz yani artık dosya bırakabilir. Revo Uninstaller ile tum bu programları geride hicbir iz bırakmadan silebilir ve geride hicbir artık dosya kalmadığından emin olabilirsiniz.
[h=2]Revo Uninstaller nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buradan Revo Uninstaller yazılımını indirin ve kurulumu tamamlayın. Adım #2: Yazılımı acın. Adım #3: Silmek istediğiniz programı secin. Adım #4: Moderate modunu secin. Adım #5: Silme işlemini tamamlayın. Adım #6: Revo Uninstaller yazılımını tekrar acın. Adım #7: Scan butonuna tıklayın. Adım #8: Yazılımın bilgisayarınızı taramasına izin verin. Adım #9: Silinen programla ilgili iz bulmadıysa işlem tamam. Adım #10: Silinen programla ilgili iz bulduysa silme işlemini onaylayın.
Revo Uninstaller yazılımı ile Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızdaki programları geride herhangi bir iz yani artık dosya bırakmadan silmek icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Soz konusu programı sildikten sonra tarama işlemi yapmanız son derece onemli cunku yazılım ancak o şekilde artık dosyaları bulabilir.
Silme modunu moderate olarak secmeniz oneriliyor. Ancak bu modda silme işlemini tamamlayamıyorsanız farklı modları tercih edebilirsiniz. Revo Uninstaller ile gercekleştirdiğiniz silme işlemi sonrası soz konusu programın bilgisayarınızdan tamamen kaldırılacağını ve en temel verilerin bile silineceğini unutmayın. Yukleme dosyanız varsa sildiğiniz programı yeniden yukleyebilirsiniz.
Revo Uninstaller yazılımının ucretli ve ucretsiz versiyonları bulunuyor. Ucretsiz versiyonu ile aynı anda yalnızca bir program silebilirsiniz. Revo Uninstaller, hicbir programı silinmeye zorlayamaz. Duşuk boyutlu olması nedeniyle pek cok bilgisayarda başarıyla calışabilir. Temel kullanım dışında farklı hizmetler almak istiyorsanız yazılımın ucretli versiyonlarını inceleyebilirsiniz.
[h=2]Revo Uninstaller guvenli mi?[/h] Revo Uninstaller program kaldırma yazılımı hakkında şu an icin yapılmış herhangi bir şikayet yok. Bu nedenle guvenli olduğunu soyleyebiliriz. Ancak Revo Uninstaller yukleme dosyasını hangi kaynaktan indirdiğinize dikkat edin. Guvenilir olmayan kaynaklardan indirdiğiniz yukleme dosyaları yanında bazı kotu amaclı yazılımlar ve virus taşıyan dosyalar da getiriyor olabilir.
[h=2]Revo Uninstaller kullanmalı mıyım?[/h] Revo Uninstaller gibi bir yazılım kullanmak tamamen kullanıcının insiyatifine kalmış bir durumdur. Cunku hem Windows hem de diğer işletim sistemleri dahili olarak bir program kaldırma aracı sunar. İşletim sistemleri tarafından sunulan program kaldırma aracları coğu program uzerinde etkili bir kaldırma işlemi sunarlar.
Bilgisayarınıza yuklemiş olduğunuz bazı programlar, uygulamalar, yazılımlar ve oyunlar sistemin dort bir koşesine yayılır ve temel ayarlar uzerinde değişiklikler yaparlar. Bu tur programlar kotu niyetli değildir ancak kolay kolay silinmezler. Boyle bir durumla karşılaştığınız zaman elle arama yapmak yerine Revo Uninstaller yazılımını kullanarak geride kalan tum izleri yani artık dosyaları otomatik olarak ortadan kaldırmanız mumkun.
Geride hicbir iz bırakmadan program silmenizi sağlayan Revo Uninstaller nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, guvenli mi gibi merak edilen soruları yanıtladık ve bu yazılım hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Revo Uninstaller kullandıysanız deneyiminizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.