Turkiye'de hırsızlık olayları son donemlerde hayli yukseldi. Ancak hırsızlar artık akılalmaz yontemlere başvurmaya başladılar. Şimdi bahsedeceğimiz olay, artık bir insana yardım etmeye calışırken daha dikkatli olmamız gerektiğini duşunduruyor.
Antalya'nın Serik ilcesinde yaşanan olayda bir hırsızlık şuphelisi, ikinci el beyaz eşya dukkanını gozune kestirdi. Bu eşyaların taşınması icin bir nakliye firması ile anlaşan şupheli, belirlediği gun ve saatte dukkanın onune geldi. Beyaz eşyaları kendisininmiş gibi taşıtmaya başlayan hırsız, nakliyeciden de yardım istedi. Olumlu yanıt alamayan şupheli, bu kez de cevredeki bir esnaftan yardım istedi. Yardım teklifinin kabulu uzerine calıntı beyaz eşyalar, nakliye aracına yuklenerek goturuldu.
[h=2]"Ben ucundan tut desem yardım etmezler"[/h]
Konuyla ilgili acıklamalar, soyulan iş yerinin sahibi Sezai Ateş tarafından yapıldı. Ateş, acıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Olay Cumartesi gunu gercekleşti. Ben montajdaydım, dukkanda değildim. Arkadaşlar geliyor buraya nakliyeci tutuyor. Buradan komşudan rica ediyor, camaşır makinesini yukluyor. Ben bu zamana kadar hicbir komşuma soyleyemedim bana yardım edin diye. Hırsız bir guzel cağırıyor, beraber yukluyorlar ve satıyorlar. Komşum da yardım ederken benim elemanım olduğunu sanıyor ve malzemeyi o şekilde goturuyorlar. Kesinlikle komşum bilmeden benim elemanım sanıyor. Belki de ben ucundan tut desem yardım etmezler ama hırsızla beraber yuklemişler. Buradan iki adet camaşır makinesi, mini buzdolabını kapının onunden goturup hurdacıya satmışlar. Hatta nakliyeciye yardım etmesini istemiş. Nakliyeci, “benim belim ağrıyor kaldıramam” demiş. Komşudan yardım istemiş işi olunca başka komşudan yardım istemiş. Yardım eden komşuya gittim. Neden boyle yaptın diye. “Ne diyorsun abi. Ben bilmeden yardım ettim, senin elemanın zannettim” dedi. O da şok oldu ama iş işten gecti...