Bu hafta başında Twitter ’da pek de takdir edilesi olmayan bir hesap, tum dunyada gundeme geldi. ‘Elon Musk ’s Jet ’ isimli soz konusu hesap, SpaceX ve Tesla CEO ’su Musk ’ın ozel jetinin gittiği her noktayı anlık olarak paylaşıyordu. Hesap, ozel jet her kalkış ya da iniş gercekleştirdiğinde otomatik olarak paylaşım yapıyordu.
Elon Musk ’s Jet hesabı aslında bir suredir Twitter ’da aktif olsa da bu hesabı populer yapan şey, gectiğimiz hafta ortaya cıkan bir haberdi. Habere gore Elon Musk, yalnızca 19 yaşında olan bu hesabın sahibi Jack Sweeney ’e hesabın silinmesi icin 5 bin dolar para teklifinde bulunmuştu. Bugun Business Insider ’a konuşan Sweeney ise bunu cok daha buyuk bir fırsata cevirme potansiyeli olduğunu gordu.
[h=2]5 bin dolar değil, 50 bin dolar istedi[/h]
Elon Musk, sunduğu teklifte Sweeney ’e “Bu hesabı siler misin? Bu bir guvenlik riski.” şeklinde acıklamada bulunmuştu. Sweeney ise bu teklifin uzerine “Teklifi 50 bin dolara kadar cıkarma şansı var mı? Kolejde buyuk yardımı olur ve bir araba almamı, belki de Tesla 3 almamı sağlar.” şeklinde yanıt vermişti. Elon Musk ise bu yanıtı cevapsız bırakmıştı.
İşte Business Insider ’a konuşan Sweney, bu teklifini tum kamuoyuyla paylaşma kararı aldı. Musk ’ın teklife yonelik ilgisini kaybettiğini duşunen Sweeney, “Benim zıttıma doğru hareket etti, neden ben de onun zıttına hareket etmeyeyim?” şeklinde konuştu ve “Bunun uzerine cok calıştım ve 5 bin dolar yeterli değil.” acıklamasında bulundu. Ayrıca 5 bin dolarlık teklifin bu bot hesap uzerinde yaptığı calışmanın verdiği ‘eğlencenin ’ yerini tutmayacağını da ifade etti.
Elon Musk, bu olayların ardından ozel jetinin takibini zorlaştırmak icin bazı onlemlere imza atmış olsa da teklif hakkında henuz bir gelişme yaşanmadı. Musk ’ınsa ilk teklifi verdiği mesajında bu hesabın kapatılması icin odeme yapmayı doğru bulmadığını soylediği acıklandı.