Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilcesinde yaşayan Toptaş ailesinin 5 cocuğundan Sıla, 1 yaşında yuruyuş bozukluğu nedeniyle bircok ildeki farklı hastanelere goturuldu fakat kendisine tanı konulamadı. 5 yaşına bastığında ise Sıla'ya iyi huylu beyin tumoru tanısı konuldu ve Edirne'deki Trakya Universitesi Hastanesi'nde ameliyat edildi. Tumoru alınıp, 53 gunluk tedavisi tamamlanınca sağlığına kavuşan Sıla'nın hastalığı, 2 yıl sonra tekrarladı. Baş ağrısı şikayetiyle Afyon Kocatepe Universitesi Hastanesi'ne goturulen Sıla, tekrar ameliyat oldu. Kafatasından delik acılarak beynindeki fazla sıvının boşaltılmasının ardından Sıla'nın başına şant takıldı. Sıla, bu tedavisi sonrası eğitim hayatına başladı.
3 yıl sonra arkadaşı ile tartışıp, yaşadığı stres nedeniyle baş ağrıları tekrarlayan Sıla, yeniden Afyon Kocatepe Universitesi Hastanesi'ne goturuldu. Doktorlar, beyinde tumor, beyin cevresinde aşırı sıvı birikimi olabileceğini aileye soyledi. Tekrar ameliyat edilen Sıla'nın doktorları, aileye kızlarının ameliyat sonrası bitkisel hayata girdiğini soyledi. Bunun uzerine baba Toptaş'ın yardım talebiyle Sıla, Sağlık Bakanlığı tarafından Ege Universitesi Hastanesi Cocuk Goğus Bolumu'ne sevk edildi. Burada 10 gunluk tedavi sonrası Sıla, sağlığına kavuştu. 2014 yılında Afyon Kocatepe Universitesi Hastanesi Onkoloji Bolumu'ne kontrol amaclı goturulen Sıla, burada fenalaşarak yoğun bakıma kaldırıldı. Doktorları, bitkisel hayata girdiği belirtilen Sıla icin tıbben yapılacak tedavi kalmadığını soyledi. Babasının talebiyle Sıla, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Unitesi'ne sevk edildi. Sıla'ya 4'uncu derece kanser teşhisi koyan doktorlar, aileye uygulanacak tedavi olmadığını belirtti. Baba Toptaş, kızını Isparta Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne naklettirdi. Burada 14 ay yoğun bakım unitesinde tedavi goren, 8 ay da serviste bakımı yapılan Sıla, yaşama donduruldu.
Gecen yıl kasım ayından bu yana evde solunum cihazına bağlı tedavisi devam eden Sıla, gecen ay evlerinde yaşanan elektrik kesintisi sonrası fenalaştı. Yeniden aynı hastaneye goturulen Sıla, 1 aylık yoğun bakım tedavisi sonrası gecen hafta cuma gunu taburcu oldu. Konuşamayan, yuruyemeyen Sıla'nın, evde solunum cihazına bağlı yaşam mucadelesi suruyor. Kızının sağlığına kavuşacağına inandığını soyleyen Mustafa Toptaş, en buyuk korkularının elektrik kesintisi olduğunu soyledi. Kızının sağlığına kavuşacağı gunu hayal ettiğini anlatan Toptaş, "Cocuğum, el işaretleriyle kendini ifade ediyor. Solunum cihazından kurtulup, konuşacağına inanıyorum. 'Babam' demesini ozluyorum. Kızımın sağlığına kavuştuktan sonra 'babam' deyip, birlikte hayatımıza devam etmeyi istiyorum. Oynamasını, koşmasını, kardeşleri ile yiyip icmesini istiyorum. İyileşince 'Babam yanımdan hic ayrılmadın. Ben de senden ayrılmam' diyecek. Tek isteğim, kızımın tedavisinin yapılması" şeklinde konuştu.
Ciftcilik yaparak gecimlerini sağladıklarını anlatan Sıla'nın annesi Elif Toptaş ise şunları soyledi: "Evde yaşları kucuk olması nedeniyle bakıma muhtac 2 cocuğumuz daha var. Sıla ile hastanede kaldığım zaman babası 2 cocuğumla kalıyor. Cocuklara baktığı icin iş imkanı olmuyor. Bize sağdan soldan eş dost yardım ediyor. Bizim isteğimiz cocuğumuzun sağlığına kavuşması." Sıla'nın kardeşi Ada Toptaş (7) ise ablasını cok sevdiğini anlattı. Ada "Sıla ablamın yurumesini, konuşmasını, bizimle parka gitmesini istiyoruz" dedi.