İstanbul'un Esenyurt ilcesinde bir restoranın onunu mesken tutan başıboş kopekler, vatandaşların korkulu ruyası oldu. Kendilerine yemek verilmeyince hayvanlar, restorandan cıkan vatandaşlara saldırdı. Olayın yaşandığı sırada dukkanının onunu supurmek isteyen bir esnaf ise kopeklerin ortasında kaldı. Başıboş kopeklerin etraftaki insanlara saldırdığını soyleyen Suat Yeşilyurt, "Kucuk yaştaki cocuklar restoranın onune kopekleriyle geliyorlar. Bizden yemek istiyorlar. Tabi bizde her seferinde yemek veremiyoruz. Boyle olunca restoranda muşterileri rahatsız etmeye başlıyorlar. Cocukları kovalayınca ise kopeklerini bize saldırtıyorlar. Daha once de meydanda bazı vatandaşları ısırdılar. Gectiğimiz gun restoranda calışan bir arkadaşımızı ısırdılar. Bizim de cocuklarımız var, bizde hayvan seviyoruz o sebeple bir şey yapamıyoruz." dedi. Esenyurt'ta başıboş kopekler restoran sahibinin kabusu oldu
Dukkanının onunu supururken kopeklerin saldırısına uğradığını soyleyen Furkan Aygun, "Kucuk cocuklar buraya bedava yemek yemeye geliyorlar. Tabi calışanlarda yemek vermeyince başıboş kopekleri insanlara saldırtıyorlar. Ben dun ikindi saatlerinde dukkanımın onunu temizleyeme cıktım. Fırcayla etrafı temizliyordum. Kopekler bana saldırmaya başladı. Fırca ile kendimi korudum ama kopekler fırcamı kopardılar. Ben cocuklara 'Gidin buradan' dedikce kopekleri tekrardan saldırtıyorlar. Ben bu dukkana ayda 5-6 bin TL kira oduyorum ama bu kopekler yuzunden kimse gelmiyor. Artık iş yapamaz olduk" dedi.