Gectiğimiz yıl ekim ayında Serenay Sarıkaya ’nın danışmanlığını yapan şirketin Beşiktaş ’taki ofisini basan Tayfur D. (26) gozaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Sarıkaya ’yı takibe devam eden Tayfur D., 20 Ocak ’ta bu kez de Etiler ’de ortaya cıkmıştı. Guzel oyuncunun otomobiline yumruk ve tekmelerle saldıran zanlı, sevk edildiği mahkeme tarafından ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde gozlem altına alınmıştı. Olayın ardından Serenay Sarıkaya, avukatı İsmail Filiz aracılığıyla mahkemeye başvurarak Tayfur Demirtaş hakkında korunma talebinde bulundu. Sarıkaya ifadesinde, “Bu şahsın beni ısrarlı bir şekilde takip etmesi, olumle tehdit etmesi ve en sonunda ikametimin onune gelip aracıma zarar vermesi can guvenliğim acısından beni cok tedirgin etmektedir. Şuphelinin beni takıntı haline getirdiğini duşunmekteyim. Şupheli, psikolojimi altust etti. Canıma kastetmesi duşuncesiyle iş hayatımın durmasına ve dışarı dahi cıkamaz hale gelmeme sebep olan şupheliden şikÂyetciyim.” dedi. Talebi değerlendiren mahkeme, Tayfur D'nin 2 ay sureyle uzaklaştırma almasına karar verdi.