Onemli uyarı: İntihar ile ilgili resim, goruntu, ayrıntılı anlatım iceren haberler tetikleyici iceriklerdir. Lutfen depresyon belirtisi, baskı, cıkmazda hissetme ve intihar duşuncesi gibi hisleriniz varsa, bir profesyonelden destek almaktan cekinmeyin ve bu tur haberleri tuketmeyin. Yalnız değilsiniz ve cozumsuz olduğunu duşunduğunuz tum problemleriniz icin destek isteyebilirsiniz.
Eğitimlerine yıllarını vermelerine rağmen sırf atanamadıkları icin mesleklerini yapamayan oğretmenlerimiz ulkece hepimizin kanayan yaralarından biri. Kısa bir sure oncesinde bircok oğretmen adayı, KPSS ’de yuksek puan almış, hatta bazıları dereceye girmiş olmalarına rağmen mulakatlarda elenmiş; yaşadıkları haksızlık karşısında haklarını arayan oğretmenler careyi seslerini sosyal medyada duyurmakta bulmuştu.
Yıllardır ataması yapılmayan oğretmen adaylarından birinden ise bugun uzucu bir haber geldi. Şanlıurfa ’da ataması yapılmayan Murat Kaya isimli 28 yaşındaki genc oğretme adayı, ailesine bir not bıraktıktan sonra yaşamına son verdi.
[h=2]4 yıldır ataması yapılmıyordu[/h]
4 yıldır ataması yapılmayan Murat oğretmenin yazdığı intihar notunda “Hayata veda ediyorum. Universitemi, askerliğimi... Ozel sektorde calıştım ve okudum. Abimi ve annemi cok seviyorum. Babamı ozledim” ifadelerine yer verdiği kaydedildi.
Kaya'nın kuzeni Necip Işık ise, genc oğretmenin uzun suredir atanamaması sebebiyle maddi sorunlar yaşamakta olduğunu ve icine kapandığını belirtti. Işık, "Okulunu bitirince buyuk bir umutla atanmayı bekliyordu. Atanamayınca maddi sorunları da devam etti. Hic kimse boyle bir şey yapacağını beklemiyordu.” şeklinde konuştu.
Sizlerin de bileceği uzere Murat oğretmen maalesef ki atanamadığı ve mesleğini yapamadığı icin hayatına son veren tek oğretmen adayı değil. Daha once defalarca benzer haberleri okumuş olsak da bu işe herhangi bir sorun bulunmaması ve bir turlu cozulememiş olması, bir şeylerin yapılması icin daha kac canın yitip gitmesi gerektiği konusunda eminiz ki siz de bizim kadar meraktasınız.
[h=2]Genc oğretmenin hayatına son vermesi sosyal medyada gundem oldu[/h]
Genc oğretmenin olumu ulkeyi yasa boğdu. 28 yaşındaki genc bir yaşamın mesleğini yapamadığı sebebiyle hayatına son verecek noktaya gelmiş olmasına sosyal medyada tepki yağdı.