İstanbul'da inşaatlarda boya ustası olarak calışan Baykent Uzum, cinnet getirip, bıcakla eşi Saime Uzum'u oldurdu. 11 Şubat saat 09.30 sıralarında Gaziosmanpaşa Mahallesi, Fesleğen Sokak'taki evde daha sonra da cocukları H.F.U. ve Z.U.'yu yaralayıp, aynı bıcağı goğsune sapladı. Cığlıkları duyan komşuların ihbarıyla gelen polis ekipleri, Saime Uzum'un cansız bedeni ile yaralı baba ve 2 cocuğu ile karşılaştı. Yaralanan iki cocuk ile baba, Bergama Necla-Mithat Ozture Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan cocuklar, ilk mudahalenin ardından Ege Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hayatını kaybeden Saime Uzum toprağa verilirken, tedavileri tamamlanan baba ve iki cocuğu taburcu edildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baykent Uzum, tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, sanık Uzum'un ifadesine de yer verildi. Uzum, ifadesinde "Bir gun mahallede dolaşırken bir kadın, 'Abin Tuncer ve eşinin ailesi, seni oldurecek ve cocuklarını elinden alacak' dedi. Şoke oldum ama kimseye anlatamadım. Olaydan bir ay once eşim telefonda konuştuğu birine yemeklere camaşır suyu kattığını soyledi. Birkac kez midem bozuldu. Evde yemek yememeye başladım. İşlerim bozuk olduğundan eşime İstanbul'a gitmeyi teklif ettim. 'O da sen git calış' deyince uzuldum. Ortak bir karara varamadık. Saat 05.00 gibi uyandım ve İstanbul'a gitmeye karar verdim. Ev kiralamak icin dolaptan altınları aldım. Saat 08.00 gibi dışarıya cıktım. Marketten bıcak alıp, eve dondum. Kafam cok karışıktı. Ailemi oldurmek gibi niyetim yoktu. Eve gittiğimde eşim neden geldiğimi sordu. Ben de 'Oylesine' dedim. Eşim kahvaltı hazırlıyordu. H.F.U. mutfaktaydı, kızım ise yatak odasındaydı. Eşim neden geldiğimi yine sorunca gozum karardı. Evde herkes bağırıyordu, eşimi bıcakladım. Kac kere olduğunu hatırlamıyorum. Ardından once cocuklarımı sonra kendimi bıcakladım. Cok pişmanım. Boyle bir şey aklımda yoktu." dedi. Sanık Uzum'un yaraladığı H.F.U. ve Z.U.'nun ifadeleri de iddianamede yer aldı. H.F.U., "Babam sabah eve geldi. Elini yuzunu yıkadıktan sonra mutfağa geldi. Annem kahvaltı hazırlıyordu. Babam montunun cebinden bıcak cıkardı. Bize bıcakla saldırıp, 'Hepinizi oldureceğim' diyordu. O sırada kardeşim Z.U. odasında oynuyordu. Babam once annemi boynundan bıcaklayıp, oldurdu. Annem bahceye doğru kacarken, bize 'Kacın' diye bağırdı. Babam sonra kardeşimle beni de bıcakla yaraladı." dedi. Z.U. ise "Babam, annemi oldurdu, ağabeyim ve beni yaraladı. Hangimizi once yaraladığını hatırlamıyorum. Abimle komşuları cağırdık. Annem ile babam cok kavga ederdi" ifadelerini kullandı. İddianamede İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporlar da yer aldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, sanığın kanında ve idrarında camaşır suyuna rastlanmadı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda ise cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Toplanan deliller ışığında cift arasında İstanbul'a gidip gitmeme konusunda tartışma cıktığı, sanığın olay gunu bıcak alıp eve geldikten sonra 'Hepinizi oldureceğim' diyerek once eşi Saime Uzum'u bircok kez bıcakladığı, ardından once oğlunu sonra kızını bıcakladığı iddianamede yer aldı. Sanığın olayda kullandığı suc aletinin niteliği, darbe sayısı, maktul ve mağdurların yaralandığı bolgeler goz onune alındığında 'eşi kasten oldurmek' ve iki cocuk icin ayrı ayrı 'cocuk ve kendini savunamayacak durumda olan altsoyu oldurmeye teşebbus' sucundan ağırlaştırılmış muebbet ve 40 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.