Cok değil daha gectiğimiz gun Fahrettin Koca son 24 saatte kaydedilen vaka sayısını acıkladı ve hatta gunluk vaka rekoru kırlmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Turkiye'de son 24 saatte 93.586 yeni vaka gorulduğunu acıkladı. Bu sayı, ulkemizde şu ana kadar bir gunde en cok gorulen vaka sayısı olarak kayıtlara gecti.
Bugun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımları ile gercekleşen Cotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projelerinin tamamlanmasıyla beraber acılış toreninin ardından birtakım acıklamalarda bulunuldu.
[h=2]Fahrettin Koca: Koronavirus Grip ile eşdeğer[/h]

Tum Dunya genelinde zorlu bir surec olan COVID-19 pandemisi hakkında şu şekilde acıklama yaptı; "Tum dunyayı cepecevre saran kurallar manzumesi artık tarih oluyor. Bu elbette tedbirsiz hareket edeceğimiz anlamına gelmez. Artık tedbir kişisel. Artan vaka sayılarının sizi urkutmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yuksek sesle soyluyorum; endişe etmeyiniz, hastalık eski gunlerindeki gucunde değil.
Grip olan vatandaşlarımızın sayısını gunluk olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşacağız. Gripten kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını gunluk olarak acıklasak salgından farklı olmadığını goreceğiz. Musterih olunuz, en kotu gunler geride kaldı." diyerek acıklamalarını noktaladı.