Formasını giydiği Polonya ekibi Górnik Zabrze ile Antalya'daki kampta bulunan Galatasaray ve Antalyaspor'un eski yıldızı Lukas Podolski, dikkat ceken acıklamalar yaptı. 36 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'ın bu sezonki performansı ve gectiğimiz gunlerde sarı-kırmızılı ekiple yolları ayrılan deneyimli teknik direktor Fatih Terim hakkında konuştu. Sarı-kırmızılıların şu an icerisinde bulunduğu konumdan kurtulup yeniden yukselişe gecmesini umduğunu belirten Polonya asıllı Alman yıldız, teknik direktor Domenec Torrent'in takıma yeni bir anlayış kazandırabileceğini soyledi. Podolski, "Bir taraftar olarak, Galatasaray'ın ligde yeniden ait olduğu yere yukseleceğine inanıyorum." dedi.
Lukas Podolski, Fatih Terim'in ayrılışına ilişkin olarak ise "Galatasaray ve Turk futbolu icin harika işler başarmış, dunya futbolunda efsane olmuş biri. İşini seven, tutkulu, iyi karakterli bir insan ve bence Terim şu an biraz ara verecektir. Teknik direktorluğe devam edeceğini duşunmuyorum. Belki ileride Galatasaray'da farklı bir gorev de ustlenebilir. Futbolda bu derece başarı elde etmiş fazla insanınız yok. Kulupten ayrılış surecinde gerekli saygıyı gorduğunu duşunmuyorum ama bu surec onun Fatih Terim oluşunu değiştirmez. O bir efsane ve bu tarz durumlar gercekleri değiştirmez. Bir sonraki adımını bekleyip goreceğiz." ifadelerini kullandı.
Turk taraftarlarına ve Turkiye'ye duyduğu bağlılığa da değinen Lukas Podolski, "Nerede olursam olayım desteklerini benden esirgemiyorlar. Ben de her zaman onlarla beraber olmayı seviyorum. Halen İstanbul'a gelip Galatasaray'ın maclarını izlemeyi cok seviyorum. Cunku Turkiye'de gecirdiğim vakitten her zaman buyuk keyif aldım. Ben bir Aslan'ım ve hep oyle kalacağım. Yakında statta goruşuruz!" şeklinde konuştu.