Nijerya'da teror orgutu Boko Haram'ın etkili olduğu Borno Eyaleti İc Gelir Servisi (BO-IRS), Birleşmiş Milletler'in (BM) 7 kurumunu vergi kacakcılığıyla sucladığını acıkladı. BO-IRS tarafından yapılan acıklamada, vergi kacakcılığıyla suclanan 7 kurumun Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), Birleşmiş Milletler Multeciler Yuksek Komiserliği (UNHCR), Birleşmiş Milletler Cocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Dunya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gıda ve Tarım Orgutu (FAO) ve Dunya Sağlık Orgutu (DSO) olduğu belirtildi. Acıklamada, BM sisteminin operasyonlarını duzenleyen uluslararası yasaların onları tuzel kişilik olarak vergi odemekten muaf tutmasına rağmen, ozellikle yerel personelleri ve sozleşme ortakları icin gecerli olmadığı kaydedildi. BO-IRS Başkanı Mohammad Alkali, yaptığı acıklamada, Uluslararası Goc Orgutu (IOM) gibi BM kurumlarının bu yasalara uyduğunu belirtti.
Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gosteren teror orgutu Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana duzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi oldu. Orgut, 2015'ten bu yana ulkenin sınır komşuları Kamerun, Cad ve Nijer'de de saldırılar gercekleştirdi. Orgutun Cad Golu Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti. Bolgede artan saldırıları nedeniyle BM'nin farklı kurumları insani yardım faaliyetlerini surduruyor.