Super Lig'de başarılı bir sezon gecirmeyen Beşiktaş'ta eleştirilerin odak noktasındaki Kenan Karaman da acıklamalarda bulundu. Buyuk umutlarla transfer edilen milli futbolcu bu sezon cıktığı 22 macta gol atamazken sadece 1 asist yaptı. Hurriyet'e konuşan Kenan Karaman, "Futbol yaşamımda boyle bir donem hic olmadı. Beşiktaş'taki ilk 6 ay benim acımdan iyi gecmedi. Sadece ben değil butun takım kotuydu. Bunun da en onemli sebebi; sezon başında yakamıza yapışan Covid salgını ve sakatlıklardı. Ozellikle sezon başında bu iki şanssızlık yuzunden takım olarak istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Takım iyi olmayınca bireysel performanslar da olumsuz etkilendi. Ama şuna inanıyorum, bir patlarsam, yani gol atarsam devamı gelecek." ifadelerini kullandı.
Kendisine yapılan eleştiriler hakkında da konuşan tecrubeli oyuncu, "Turkiye'de maalesef, 2020 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısızlıktan kaynaklanan negatif bir hava var. Skorlar kotu olduğu zaman, 2-3 oyuncu uzerinden algı yaratmayı seviyoruz. Ben her zaman cok calışırım, oyle de devam edeceğim. Bu cabalarımın karşılığını mutlaka alacağıma inanıyorum. Sonu guzel olacak, buna eminim." şeklinde konuştu.
Doğru eleştirileri dinlediğini soyleyen Kenan, "Ben buralara kolay gelmedim. Doğru eleştirileri her zaman dinlerim. Maclardan sonra teknik ekibimizin ve analizcilerin uyarılarını mutlaka dikkate alırım. Ama mantıklı olmayan diğer eleştiriler bana uymaz. Onlar beni etkilemez." dedi. Super Lig hakkında da konuşan milli oyuncu, "Fiziksel acıdan guclu bir lig. İkili mucadelelerden bahsediyorum. Super Lig, Almanya'dan daha sert. Oyun anlayışı ve sistem konusunda eksikler var. Almanya'da daha hızlı. Alanlar Turkiye'deki gibi geniş olmuyor." diyerek sozlerini tamamladı.