Hakkari ’de, Şukran-Recep Akar ciftinin tek cocukları Cevahir Mukaddes (9), 12 Kasım 2019'da gittiği ozel bir kreşte rahatsızlandı. Nefes alamayan kucuk kız, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nefes borusuna oyun hamuru kactığı belirtilen Cevahir Mukaddes, buradaki mudahalesinin ardından da Van Bolge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi surecinde Cevahir Mukaddes Akar, defalarca Ankara'ya goturuldu. Akar, bitkisel hayata girip, yatağa bağımlı hale geldi. Olayla ilgili kreş sahibi ve 2 oğretmen hakkında, 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' sucundan kamu davası acıldı. Hakkari'de kreşte boğazına oyun hamuru kactı, mahkeme beraat verdi
Hakkari 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın karar duruşması, 26 Ocak'ta goruldu. Duruşmaya kucuk kızın ailesi, avukatı ve sanıkların avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanıkların beratine karar verdi. Akar ailesi, cocuklarının ihmal kurbanı olduğunu ileri surerek mahkemenin kararına tepki gosterdi.
Recep Akar, bir ust mahkemeye itirazda bulunduklarını belirterek, “Mahkeme 4'uncu duruşmada beraat kararı verdi, sanki kızım sucluymuş gibi karar verdiler. Her iki tarafa da beraat kararı cıktı. Ben kızım icin elimden geleni yapacağım. Ama bu verilen kararla bu psikoloji ile kızıma ne kadar sağlıklı bir şekilde bakabilirim bilmiyorum. Ben adalet mucadelemi bir ust mahkemeye goturerek surdureceğim.” dedi.