Ankara'da Ulus Anafartalar Caddesi'nde kuyumculuk yapan Huseyin-Kadir Bayındır kardeşler, kar payı vaadiyle muşterilerinin kendilerine teslim ettiği altın ve paralarla yaklaşık 1 hafta once ortadan kayboldu. Dukkanın kapalı olduğunu gorenler, kuyumcu kardeşlere ulaşmaya calıştı. Huseyin-Kadir Bayındır'a ulaşamayan ve dukkanın o gun acılmadığını oğrenenler, dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu. Bunun uzerine calışma başlatan polis, cevredeki guvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Caddedeki iş yerinin guvenlik kamerasına yansıyan goruntude, 2 kardeşin altın ve para dolu cantalarla dukkandan cıkıp, kepenkleri kapatmaları ve taksiye binerek, kactıkları goruldu. Ankara'da altınlarla kacan kuyumcu kardeşler yakalandı Kuyumcu kardeşler, polisin yaptığı calışma sonucu yakalanarak gozaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen kardeşler tutuklandı. Olayın ardından konuşan mağdurlardan Seyit Parlak (39) cocuklarının duğunu icin ayırdıkları paranın gittiğini belirterek, "Evlendiğimde de eşimin bileziklerini ondan almıştım. 15 yıldan beri tanıyorum. Birkac kez verdik geri vermişti. Ondan dolayı guvenip verdik. Bize, 'Altınınız değerlenecek, yukselecek, para kazanacaksınız' dedi. 120 gram bilezik verdik. 67,5 gram altın kendisindeydi. Birkac sefer almaya gittik, vermedi. Yaklaşık 150 bin TL gitti. Şikayetci olduk, tutuklanmış" dedi.
Mağdurlardan Tuğce Parlak da "Biriktirdiğimiz butun kazancımız gitti. 'O parayı bir araya getir' deseler zor getiririz. Altınlarımızı istiyoruz. 15 yıl bu parayı biriktirdim. Cocuğumun parasıydı. Cocuğuma cok uzuldum. Evlenecekti, cocuğumun hayallerini yıktı, Allah da onun hayallerini yıksın. Yakalandığından dolayı bir nebze iyi oldum. Bizim altınlarımızı geri getirsin" diye konuştu.
Yunus Bozo (32) da kuyumcu 2 kardeşle yıllar once tanıştıklarını soyleyerek, "Duğun alışverişlerimizde ceyrek altın, yuzuk, kupe olsun surekli gidip gelirdik. Tanışıklığımızdan dolayı guven verdi. Bize 'Altınlarınız bizde kalsın, yukseldiği zaman biz yuksek fiyattan bozdururuz, en azından zarar etmezsiniz, bilemezsiniz ne zaman duşeceğini, cıkacağını' dedi. Bize bu guvenceyi verdi. Biz de ona guvenerek altınlarımızı verdik. Dolandırıldığımızı 20 Ocak tarihinde anladık. Kuyumcunun onune gittiğimizde kepenkleri kapalıydı. Tanıdık vasıtasıyla haber geldi. 'Kuyumcu bugun kapalı acmadı dukkanı' dediler. Aradığımda telefonları kapalıydı. Sosyal medya her şeyini silmiş. Savcıya ifade verdik. 466 gram altınımız vardı. 350 bin TL değerindeydi. Yaklaşık 100 kişiyi mağdur etmiş. Uzgunuz, bekliyoruz. Ev alacaktık, oyle bir hayalimiz vardı" dedi.