Turkiye şu gunlerde, son yılların en kuvvetli kış mevsimlerinden bir tanesini yaşıyor. Oyle ki ulkenin dort bir yanı kar altında. Bu durum kimileri icin eğlence kaynağı iken kimileri icinse tam bir esaret haline geldi. Ancak bir vatandaş vardı ki yalnızca eğlenmeye calışırken Turkiye'nin gundemine oturmayı başardı. O vatandaş, İstanbul Bayrampaşa'da 13 yıldır galericilik yapan Emre Esenlikci'ydi.
Otomobillere ilgi duyan Emre Esenlikci, arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek icin kardan araba yapmaya karar verdi. 5 arkadaşıyla birlikte bir gun uğraşan galerici adam, kar yığınlarını bir Honda Civic haline getirmeyi başardı. Kardan arabayı gercekci hale getirmek icin araba boyası kullanan Esenlikci, bir otomobilin sahip olduğu tampon, jant, far, arka aydınlatma ve kaput gibi parcaları oluşturdu. Ayrıca; arabaya bir silecek ve sahte plaka da yerleştirildi.
[h=2]Kardan araba boyle gorunuyordu[/h]
Zaten galericilik yapan Esenlikci, bu kez de espri olsun diye arabayı satışa cıkarmaya karar verdi. Kardan arabasını ilan sitelerine koyan galerici, kendisinin bile beklemediği bir durumla karşılaştı. Oyle ki bazı vatandaşlar, soz konusu arabayı satın alabilmek icin adeta sıraya girmişlerdi. Kardan araba icin 65 bin TL isteyen Emre Esenlikci, telefonları susmayınca ilanı kaldırmak zorunda kaldığını ifade ediyor.
Kardan arabayı satışa cıkararak viral hale gelen vatandaş, konuyla ilgili acıklamalarında "Karları 5 arkadaşımla beraber iş yerimin onune topladık. Yaklaşık 1 gunumuzu aldı ve herkes gercek sandı. İlan vererek espri yaptım, malum piyasada arac fiyatları da belli. İlandan sonra Adana ’dan, Urfa ’dan bayağı bir arayan oldu, ‘Arac satılık mı? ’ diye soruyorlar. Aracı nasıl yaptığımızı da sordular. Bu tamamen hayal gucu ile alakalı bir durum. Cocukluktan beri araba uzerine calışıyorum. Arabalarla uğraşmayı seviyoruz. Bu model arabanın piyasası 100 bin lira, ben uygun olsun diye 65 bin lira fiyat yazarak ilan verdim. Telefonlarım surekli calınca ilanı kaldırdım. Arabanın kardan olduğunu izah ettim ama arabanın icinin fotoğrafını istiyorlardı. Cunku cok gercekci oldu.” ifadelerine yer verdi.