28 Nisan 2020 ’de Sakarya'nın Kocaali ilcesinde meydana gelen yangında 9 yaşındaki Şiar Kılıc hayatını kaybetmişti. Baba Samet Kılıc, oğlunun olumunun şupheli olduğu iddiasıyla Muge Anlı ve ekibinden yardım istemişti. Kucuk cocuğun annesi Gulizar A., 26 Ağustos 2020 ’de canlı yayında Muge Anlı ’nın ısrarlı sorularına dayanamayarak kan donduran bir itirafta bulunmuştu. Anne Gulizar A., "Sevgilim Hami K., oğlumu yangından once olduresiye dovdu, yerden kalkamadı. Oldu sandım. Hami K., 3 cocuğumu da demir cubuklarla taciz ediyordu" dedi. İtirafı ihbar kabul eden İstanbul Emniyet Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekiplerince canlı yayında gozaltına alınan anne Gulizar A. ve sevgilisi Hami K., Sakarya İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğune getirildi. Olayla ilgili yapılan incelemede Şiar ’ın oldurulmesi olayından bilgisi oldukları belirlenen Hami K. ’nin annesi Emine K. ve kardeşi Yasin K. de gozaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan anne Gulizar A., sevgilisi Hami K., Emine K. ve Yasin K., polis koruması eşliğinde adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına cıkan 4 şahıs tutuklanarak cezaevine gonderilmişti.
9 yaşındaki Şiar ’ın oldurulmesine ilişkin sanıkların yargılanmasına devam edildi. Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya, 3 sanık SEGBİS aracılığıyla katılırken, sanıklardan Hami K. ise cezaevindeki SEGBİS yoğunluğu sebebiyle duruşmaya katılamadı. Duruşmada ayrıca taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Heyet değişikliği sebebiyle karar verilmeyen duruşmada cumhuriyet savcısı mutalaasını acıklayarak sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Mutalaaya karşılık soz verilen sanıklardan Gulizar A., "Yaklaşık 1 bucuk yıldır buradayım. Oğluma hicbir şey yapmadım. Bana 10 gun musaade edin sucsuzluğumu kanıtlayım isterseniz tekrardan tutuklarsınız beni. Sucu işleyen kişi bellidir, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mutalaaya karşılık soz verilen sanıklardan Yasin K., "Olayı yapan bellidir, annemle ben sucsuzum, olaya mudahalemiz yoktur. Tahliyemizi talep ediyorum" diye konuştu. Emine K. ise “Benim sucum yoktur. Olayı yapan bellidir, ben burada olumle cebelleşiyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi. Sanık avukatı ise Emine K. ’nin yaşı ve sağlık sorunları sebebinin goz onunde bulundurularak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise sanıklardan Gulizar A. ve sevgilisi Hami K. ’nın tutukluluk halinin devamına, tutuklu sanıklardan Emine K. ve Yasin K. ’nin da yurtdışı yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 14 Nisan tarihine erteledi.