Muğla'nın Bodrum ilcesinde ailesiyle yaşayan 17 yaşındaki lise oğrencisi Gamze Sakallıoğlu, yatağında annesi tarafından olu bulunmuştu. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ifade edilen Gamze Sakallıoğlu'nun boynunda izler tespit edilmişti. Muğla Adli Tıp Kurumu ’nda yapılan on otopside ise Gamze Sakallıoğlu ’nun boyun kemiğinin kırıldığı belirlenerek anne Turcen ve baba Mehmet Halil Sakallıoğlu tutuklanmıştı. Bugun ise Sakallıoğlu ciftinin ifadeleri ortaya cıktı. Anne Turcen Sakallıoğlu ifadesinde, "Akşam eve misafir geldi. Lahmacun ve cikolata yedik. Daha sonra misafirler gitti. Kızım normalde kendi odasında yatardı ama abisinin odasında uyudu. Sabah kalktım, kızıma seslendim. Cevap vermeyince yanına gittim. Yuzustu yatakta hareketsiz yatıyordu. Hemen jandarmayı aradım. Normalde kızımın cikolataya alerjisi var. Kızımı gelinim ya da onun annesi oldurdu." dedi.
Mehmet Halil Sakallıoğlu ise "Akşam misafirler geldi, lahmacun ve cikolata yedik. Gelen misafirin arabası arıza yaptı, onlara yardımcı oldum. Daha sonra uyudum. Sabah eşimin bağırış sesleriyle uyandım, kızım hareketsiz yatıyordu." ifadelerini kullandı. Ote yandan mahalleli, Turcen Sakallıoğlu'nun psikolojik sorunları olduğunu iddia etti. Jandarmanın olayla ilgili yuruttuğu soruşturma suruyor.