Ankara ’nın Cankaya ilcesi Mutlukent Mahallesi'nde yaşayan Zeynep Erdoğan ile kocası Mehmet Erdoğan arasında 10 Mayıs 2021'de tartışma cıkmış, tartışmanın kavgaya donuşmesi uzerine Erdoğan'ın goğsunden bıcakla yaralayan Mehmet Erdoğan, uvey oğlunu da iple bağlayarak kacmıştı. Bağlı olduğu ipten kurtulan oğlunun polise yaptığı ihbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerince Zeynep Erdoğan'ın olduğu belirlenmişti. Cinayet Buro Amirliği ekiplerince Umitkoy'de aracta yakalanan Mehmet Erdoğan tutuklanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Erdoğan hakkında, "eşi kasten oldurmekten" ağırlaştırılmış muebbet ile "kişiyi hurriyetinden yoksun kılma" ve "kasten yaralama" suclarından ise 7 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Doktor eşi Zeynep Erdoğan'ı olduren, 16 yaşındaki oğlunu da yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya, sanık Erdoğan ve avukatı ile maktulun ailesi katıldı. İddianamenin ozeti ve kimlik tespitinin ardından sanığa soz verildi. Sanık Erdoğan, maktulle Mayıs 2020'de internetten tanıştıklarını ve 3 ay sonra evlendiklerini soyledi. Maddi konular nedeniyle sorunlar yaşadıklarını iddia eden Erdoğan, “Altınlar calındı, olayı uzerime attı. Her gun tartışıyorduk. Surekli bana hakaret ediyor ve alkol alıyordu.” ifadelerini kullandı. Olay gunu maktulun “Seni bırakacağım, senden daha iyi birini buldum” dediğini ileri suren Erdoğan, “Odasına cıktıktan sonra yanına gidip beni aldatıp aldatmadığını sordum. Aldattığını soyleyip hakaretlerine devam edince kendimi kaybederek oldurdum.” dedi. Mahkeme Başkanı ’nın, “Evde bulunan A.A'ya neden vurdun? Neden bağladın?” sorusuna sanık Erdoğan, “Cocuğa vurduğumu bile hatırlamıyorum. Sadece annesini o halde gormesin diye bağladım. Evden cıktıktan sonra enişteme haber verdim. Teslim olmaya giderken yakalandım.” yanıtını verdi. Olay sırasında evde bulunan Zeynep Erdoğan'ın oğlu muşteki A.A. da sanığın annesiyle surekli tartıştığını ve sozlu şiddet uyguladığını anlattı. A.A, şu beyanda bulundu: “Surekli annemden para alıyor geri vermiyordu. Evde calınan altınları aldığını da itiraf etmişti. Annem kurtulmak icin şikayetci olup boşanma davası actı. Ancak annemi surekli rahatsız edip şikayetinden vazgecirdi. Annemi maddi olarak kullanmaya devam etti. Olay gunu surekli annemleydik. Annem, evden gondermek istediği icin Mehmet Erdoğan'la hic konuşmuyordu. O en alt katta, annem orta, ben de en ust katta yatıyordum.
Gece saat 02.00'ye kadar uyanıktım. Sonra saati hatırlamıyorum ama başıma vurulunca uyandım. Ayaklarımı bağladığını gordum. Direnmek isteyince başıma kutuk ile sertce vurdu. Beni mahzene indirdi. Bana, 'Annenin cantası nerede?' diye soruyordu. 'Hata yaptın babana gidecektin, seni de oldureceğim.' diye beni tehdit ediyordu. 'Canım yanıyor.' dedikce ellerimdeki ipleri sıkıyordu.” Mahkeme Başkanı'nın, “Seni bağladığı sırada anneni oldurduğunu biliyor muydun? Gece hic ses duydun mu?” sorusuna muşteki A.A, “Hic ses duymadım. Boğuşma olsaydı ses duyardım. Kesinlikle annemi uykudayken oldurdu. Cunku annem kendisini koruyabilecek kadar guclu bir kadındı.” yanıtını verdi. Zeynep Erdoğan'ın babası Atilla ve annesi Songul Oğretici de sanıktan şikayetci olduklarını soyledi. Mahkeme, avukat beyanlarının ardından sanığın tutukluluk halinin devamına hukmederek, duruşmayı 5 Nisan'a erteledi.