Yaşamını ABD'de surdurmekte olan 55 yaşındaki Laura Spears, akıllara durgunluk veren bir olaya imza attı. "Mega Millions" isimli loto oyunundaki devreden bakiyenin milyonlarca doların uzerine cıkmasıyla şansını deneyen kadın, oynadığı biletle buyuk ikramiyeyi tutturdu. Ancak durumdan haberdar olmayan kadın, e-posta adresindeki spam klasorune girince artık bir milyoner olduğunu oğrendi.
3 milyon dolarlık odulun kazananı olan Laura Spears, konuyla ilgili verdiği demecte olaydan gunler sonra haberdar olduğunu ifade etti. "Birkac gun sonra başka birinden beklediğim bir e-postayı bulamayınca spam klasorume girdim ve odul kazandığımı soyleyen bir e-posta gordum." ifadelerini kullanan Spears, e-postayı gordukten sonraki sureci de anlattı.
[h=2]"Gozlerime inanamadım"[/h]
"Gozlerime inanamadım. Kontrol etmek icin loto hesabıma giriş yaptım ve orada da aynı mesajı gordum." diyerek yaşadıklarını aktaran Laura Spears, Michigan Lotosu'nun e-posta adresini de guvenilirler arasına eklediğini, bir daha odul kazanırsa boyle bir durum yaşamayacağını belirtti.
Şanslı kadın, kazandığı bu ikramiye nedeniyle erken emekli olacağını ve spam klasorunu de duzenli olarak kontrol edeceğini belirtiyor. Peki bu spam klasoru tam olarak ne oluyor? E-posta uygulamalarında "İstenmeyen" ismiyle de bilinen klasor neden var?
[h=2]Spam klasoru nedir?[/h] Spam e-postalar, aslında tum e-posta kullanıcıları icin kritik onem arz ediyor. Zira bu e-postalar, genellikle dolandırıcılar tarafından gonderiliyor ve kullanıcının tuzağa duşurulmesini amaclıyor. Ancak bazen, resmi kurumların e-postaları da spam klasorune duşebiliyor. Ozellikle de tanıtım gibi nedenlerle cok fazla e-posta gonderen kurumların adresleri kara listeye alınıyor. Laura Spears'in başına gelen de tam olarak bu.