Japon teknoloji şirketi Panasonic, ABD'li elektrikli otomobil ureticisi Tesla'daki tum hisselerini gectiğimiz yıl 3,6 milyar dolara sattığını acıklamıştı. Tesla ile ortak bir batarya fabrikasına sahip olan Panasonic, soz konusu satıştan elde ettiği gelirle fabrikayı buyutmek icin kullanacak. Japon şirket, yeni yaptığı bir acıklamada 705 milyon dolarlık yatırımla 2023 yılından itibaren Tesla otomobillerine batarya uretmeye başlayacağını duyurdu. Yeni uretilecek bataryaların, Tesla otomobillerindeki menzili yaklaşık beşte bir oranında artıracağı ve aracların daha ilgi cekici hale geleceği bilgisi paylaşıldı. Panasonic, Reuters'a gonderdiği bir bildiride, "Bu mali yıl icinde kuracağımız bir test uretim hattı da dahil olmak uzere, seri uretim icin ceşitli secenekler uzerinde calışıyoruz. Ancak şu anda herhangi bir bilgi acıklamıyoruz." dedi. Panasonic, gectiğimiz yıl ekim ayında 4680 katmanlı yeni bir batarya tanıtmıştı. Şu anda Tesla'ya sağladığı pillerin yaklaşık beş katı buyukluğunde olan bu batarya, gelecekte ABD'li elektrikli arac ureticisinin uretim maliyetlerini buyuk olcude duşurecek. Kaynaklar, Panasonic'in yeni bataryaları Japonya'nın Wakayama şehrindeki bir fabrikada, yılda yaklaşık 150 bin arac icin ureteceğini soyluyor.