Eskişehir ’in Kumlubel Mahallesi Esenli Sokak ’ta Mehmet Ali Celik ’e ait 16 Y 1027 plakalı 1987 model otomobil, henuz kimliği belirsiz şupheli tarafından 8 Ocak Cumartesi gunu saat 20.00 sıralarında calındı. Sabah ekmek almak icin evden cıkan Celik, arabasını park ettiği yerde gormeyince, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Arabasını zor şartlar altında aldığını belirten Celik, hırsızlara “Bu araba helal parayla alındı, size yaramaz. Benim arabamı geri getirin” diyerek cağrıda bulundu. Ote yandan, yaşanan hırsızlık anları, sokakta bulunan guvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Eskişehir ’de hamallık yapan adamın aracını caldılar
Mehmet Ali Celik, “Saat 16.00 sıralarında arabamı getirdim park ettim. Aracımı kilitledim ve eve cıktım. Ertesi gun 12.00 gibi aşağıya indiğimde ilk once bir baktım. Duşundum ve ‘ben arabayı buraya bırakmıştım ’ dedim. Dalgınlıkla arabayı 'Başka yere mi park ettim?' diye etrafıma baktım. Sonra fırıncıya ‘Buraya ben arabamı bırakmıştım, herhangi bir kamera goruntusu var mı? ’ diye sordum. Goruntuyu ancak polisler alabilir dediler. Hemen polisi aradım. Polis geldi, calındığı anlaşıldı. Aşağı yukarı bugun 12 ’inci gun. O gunden beri hala arabamdan haber cıkmadı.” dedi.
Tek isteğinin arabasının bir an once bulunması olduğunu soyleyen Celik, “Ben evden eve eşya taşıma sektorunde hamallık yaparak paramı kazanıyorum. İki kızım var biri universiteyi bitirdi, diğeri ise son sınıfta. Ben hem cocuklarıma harclıklarını gonderdim, hem de dişimle tırnağımla arttırdığım 3-5 kuruşumla ayağımı yerden kessin diye 87 model eski kasa bir araba aldım. Yaşım da ilerlediği icin eskisi gibi yol yuruyemiyorum. Eskisi gibi de calışamıyorum zaten. En azından işe gidip gelirken bari kullanırım diye aldım.
Şimdiye kadar hep anlımın terini sildim, cebime koydum. Butun coluğumu cocuğumu ben bu paralarla okuttum. Kimseye aman demedim, kimseden bir şey istemedim. Benim arabamı en yakın zamanda getirin. Ben bunu hicbir zaman icin haram parayla almadım. Bu araba helal parayla alındı. Bu size yaramaz. Tek isteğim, emniyet guclerinin bu konudaki calışmalarını bir an once hızlandırmaları ve benim arabamın bulunması. Başka hicbir şey istemiyorum.” diye konuştu,
Mehmet Ali Celik, “Saat 16.00 sıralarında arabamı getirdim park ettim. Aracımı kilitledim ve eve cıktım. Ertesi gun 12.00 gibi aşağıya indiğimde ilk once bir baktım. Duşundum ve ‘ben arabayı buraya bırakmıştım ’ dedim. Dalgınlıkla arabayı 'Başka yere mi park ettim?' diye etrafıma baktım. Sonra fırıncıya ‘Buraya ben arabamı bırakmıştım, herhangi bir kamera goruntusu var mı? ’ diye sordum. Goruntuyu ancak polisler alabilir dediler. Hemen polisi aradım. Polis geldi, calındığı anlaşıldı. Aşağı yukarı bugun 12 ’inci gun. O gunden beri hala arabamdan haber cıkmadı.” dedi.