Teknolojinin oldukca gelişmesiyle, son yıllarda ceşitli hava aracları karşımıza cıkıyor. Şuphesiz bu araclardan en ilgi cekici olanı ise jetpack'ler. İnsanları ucurma amacıyla yola cıkan bu teknolojinin arkasındaki şirketler, gelecekte jetpack'lerin daha fazla yaygınlaşacağına inanıyor. Unlu jetpack pilotu, havacılık mucidi ve jetpack ureticisi David Mayman, 2019 yılında Sidney Limanı uzerinde etkileyici bir gosteriye imza atmıştı. Ancak Mayman'e gore insanlar, hala bu teknolojiye gereken ilgiyi gostermiyor. 2019 yılındaki gosterisine değinen unlu mucit, "Birkac yıl once Sidney limanı cevresinde bir ucuş yaptım. İnsanları gorecek kadar yakın uctum, ancak bazı insanlar kafasını kaldırıp yukarı bile bakmadı. Jetpack oldukca gurultuluydu ve insanların beni duyduğunu biliyorum. Ancak yine de coğunluğun ilgisini cekemedim." dedi.
Yaklaşık 40 kg ağırlığındaki jetpack'ler, gunumuzde hala beklenen ilgiyi gormuyor. Cunku bu teknoloji hala ucmak icin bazı riskler barındırıyor. Orneğin jetpack kullananlar, roketin yanıcı etkisinden korunmak icin kalın giysilere ihtiyac duyuyor. Ayrıca 2020 ’de jetpack pilotu Vince Reffet, eğitim sırasında ekipmanı arızalanıp hayatını kaybetmişti. Bu da jetpacklerin gunumuzde bile hala yeteri kadar guvenli olmadıklarını gosteriyor.