Turkiye'nin ham celik uretimi, gecen yıl, koronavirus salgınının kısıtlamalarının ardından cıkılan bir surecin getirdiği hızla tum zamanların en yuksek uretim miktarına ulaştı. Turkiye Celik Ureticileri Derneğinden (TCUD) yapılan acıklamaya gore, dunya ticaretinde korumacılık onlemleri, ham madde ve enerji kıtlığı, karbon salınımı azaltma hedefi doğrultusundaki uretim kısıtlamaları sebebiyle piyasada meydana gelen belirsizliklere rağmen celik sektoru başarılı bir yılı geride bıraktı. Haziran 2020'den itibaren, koronavirus salgını doneminde yaşanan uretim duşuşlerinin ardından piyasaların kısmen canlanmaya başlamasıyla Turkiye'nin ham celik uretimi artış eğilimine girdi.
Gecen yılın nisan ve mayıs aylarında Turkiye'nin celik uretimindeki yuksek oranlı artışlar, buyuk olcude 2020 yılında, salgın doneminde yaşanan uretim kayıplarının sebep olduğu baz etkisinden kaynaklandı. Yılın ikinci yarısından itibaren ise uretim, tuketim ve dış ticaret kademeli bir şekilde dengelendi. 2021'in tamamında ham celik uretimi, bir onceki yıla kıyasla yuzde 12,7 artışla 40,4 milyon tonla tum zamanların en yuksek uretim miktarına ulaştı.
Acıklamada, "Doğalgaz ve elektrik kesintilerinden kaynaklanan uretim kayıplarına son verilebilmesi halinde, yatırımları devam eden yeni kapasitelerin devreye girmesi ile sektordeki canlılığın, onumuzdeki yıl da devam edeceğini ongoruyoruz." ifadelerine yer verildi.