Gecirdiği kalca ve beyin ameliyatlarının ardından sağlık sorunları artan, bu nedenle de tedavi icin 20 yıl yaşadığı Bodrum'dan İstanbul'a donen Fatma Girik, bugun hayatını kaybetti. Yeşilcam ’ın usta isminin, gunler oncesinden de yaşadığı olum korkusundan bahsettiği ortaya cıktı. Vefatından gunler once Posta'dan Alev Gursoy'a konuşan 79 yaşındaki oyuncu, “Oleceğim diye odum kopuyor. Cunku arkamda bana ihtiyacı olan kişileri bırakmış olacağım. Mesela annemden once olmek istemem.
Ne yapacak bensiz? Ki yaşı da cok ilerlerde. Kızım var, Ahu, benden başka kimsesi yok ama oleceğim sonucta. Allah sıralı olum versin herkese…” ifadelerini kullandı. Usta sanatcı, “Herhangi bir vasiyetiniz var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Olduğumde arkamdan kotu konuşmasınlar bana yeter! Kimsenin canını yakmadım, kimseye kotuluk yapmadım, kul hakkı yemedim, kimseyi hor gormedim, kimseye şımarıklık ya da guc gosterisi yapmadım. En onem verdiğim şey bu. İyi insan olmak, dunyadaki her şeyden daha zordur. Sanatımın da hakkını verdim. Halkın sanatcısı oldum.”
Fatma Girik, 99 yaşındaki annesi Munevver Girik Dukav ve ablası Muesser Girik Muğla'nın Bodrum ilcesi Torba Mahallesi'ndeki evinde yaşıyordu. Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik'in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı sosyal medyada paylaşmıştı. Turanlı paylaşımına, “Biz 2021'i hastanede uğurluyoruz... İnşallah 2022 hepimiz icin guzel ve sağlıklı gunler getirir” notunu duşmuştu.