21 Ocak tarihinden itibaren fabrikaların doğalgaz kullanımı yuzde 40 ornanında kısıtlanmasıyla 24 Ocak ’tan itibaren tum Turkiye ’deki OSB'lerde 3 ile 4 gun arası elektrik kısıntısı uygulanacağı acıklandı. TEİAŞ tarafından OSB'lere gonderilen yazıda elektrik kısıntısı suresince firmaların aydınlatma ve guvenlik icin elektrik kullanabileceği ancak uretim icin elektrik kullanılamayacağı belirtildi.
Turkiye'deki tum organize sanayi bolgeleri doğalgaz kaynaklı elektrik kısıntısı ve tedarik problemleri nedeniyle uretimlerine ara vereceklerini acıkladı. Eş zamanlı olarak tedarik sanayi de durabilir. Organize sanayi bolgelerindeki elektrik kısıntısı ile ulkedeki uretimin en az 3 gun duracağı belirtiliyor.
[h=2]Dağıtım hatlarındaki teknik aksaklık cığ gibi buyudu[/h]
Antalya Organize Sanayi Bolgesi Başkanı Ali Bahar, “Temel ihtiyac maddelerine erişimde sorunlar yaşanabilir. Tarım, imalat ve lojistik sektoru gunluk donen, gunluk ihtiyacları olan hayati oneme sahip sektorler. Bu sektorlerin sekteye uğraması, ulke capında buyuk bir tedarik sıkıntısını beraberinde getirebilir” dedi. Ayrıca Bahar, kararın ihtiyac ve istihdamda buyuk sorunlara yol acacağını ve firmaların buyuk kayıplar yaşayacağını aktardı.
Sıkıntılar doğalgaz dağıtımındaki teknik aksaklıktan dolayı OSB ’lere gonderilen doğalgazın yuzde 40 oranında kısıtlanmasıyla başladı. Tedarik sorunu doğalgazdan elektrik ureten firmaların uretimini sekteye uğrattı ve sonrasında da elektrik kısıntısına gidileceği bildirildi.
Uretiminde bozulabilecek malzeme kullanan fabrikalar bu durumdan oldukca buyuk bir zarara uğrayacak. Bununla birlikte gunluk yemek, dezenfektan, sut urunleri ve daha bircok alanda uretim yapan fabrikalarda buyuk sıkıntılar baş gosterecek. Ayrıca otellere hizmet veren camaşırhaneler duracağı icin turizm sektoru de sekteye uğrayacak.
[h=2]Calışanlara sms gonderilmeye başlandı[/h]
Bircok OSB konuyla ilgili yazılı acıklamada bulundu ve uretimi durdurduğunu acıkladı. Bununla birlikte bir muhendis bir arkadaşımıza da calıştığı iş yerinden gelen mesaj da elektrik kesintisinden dolayı izinli olduğu soylendi. OSB ’ler kesintileri 3 gunden 2 gune indirmek icin mucadele etmeye başladı.