Aksaray ’da ikamet eden 38 yaşındaki Sevim Keleş, cocukluğundan bu yana fazla kiloları yuzunden gunluk yaşamında zorluk cekmeye başlayınca, zayıflama kararı verip diyetisyene gitti. Diyet programını aksatmayan Keleş, spor da yaparak iki bucuk yılın sonunda 157 kilodan 62 kiloya duştu. Toplamda 95 kilo veren Keleş, sağlıklı bir yaşama adım attı. Cocukluğundan beri kilolu olduğunu ve 20 yaşından sonra aşırı kilo almayı durduramadığını belirten Keleş, bu surecte diyet yapsa da kilo almaya davam ettiğini soyleyerek şu ifadeleri kullandı: “157 kilogram olduktan sonra kan şekerim yukselmişti, tiroitlerim duzgun calışmıyordu, karaciğer enzimlerim cok yuksekti. Suyu bile yudum yudum icebiliyordum, cok zorlanıyordum.
Hareket edemiyordum ancak surekli oturuyordum. Eğilip kalkmakta zorlanıyordum. Lavaboya bile gidememe durumuna gelmiştim. Eğilip corabımı bile giyemiyordum. Yani kilolarım bircok hastalıkla birlikte sosyal hayatımı da etkilemeye başlamıştı. Aksaray'da diyet yapan kadın, sağlığı icin 95 kilo verdi
Eskiden surekli abur cubur yiyordum. Şimdi, 3 ana oğun ve 3 ara oğunle besleniyorum. Gunde 3 litreden fazla su iciyorum. Sadece beslenmeme dikkat ederek ve su icerek verdim kilolarımı. Herhangi bir obezite cerrahisi mudahalesi yapmadık. Kilolarımı verdikten sonra goren beni tanıyamıyor artık. Sosyal cevrem gelişti. Arkadaşlarımla artık goruşebiliyorum. Gunluk hayatta daha da aktifim. Daha cok spor yapıyorum. İstediğim gibi hareket edebiliyor ve gezebiliyorum. 95 kilo verdikten sonra benim icin ikinci bir hayat başladı."
Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Mutlu ise hastasının ilk geldiğinde şekerinin cok yuksek seviyede olduğunu ve tansiyon problemi yaşadığını, hareket kabiliyetinde de cok ciddi kısıtlamalar olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Biz oncelikle hedef belirleyerek ilerledik. Bu şekilde adım adım gittik. Hicbir zaman ozel gıdalar, bulunması zor olan yiyecekler uzerinden ilerlemedik. İlk aşama olarak porsiyon kontrolunu hastamıza oğrettik. Oğun saatlerini duzene soktuk ve su icmesini sağladık. Kilo verme işi dumduz bir yol değil. Her ay 4-5 kilo verebilecek şekilde ilerlemedik. Bazen dikkat ettiğimiz halde kilo almalar oldu. Bazen de hic beklemediğimiz zamanlarda kilo verdiğimiz zamanlar oldu. Geriye kalan 35 kiloyu da bir bucuk yılda verdik. Asla beslenme duzenimizi aksatmadık. Kilo verme işinde disiplin cok onemli. Hastamız bu duruma cok dikkat etti. Hastamız doğru diyet, egzersiz, su ve uyku duzeniyle birlikte kilosunu kaybetti."