Bitlisliler, hafta sonunda Tatvan kara yolu uzerinde bulunan El Aman Kayak Merkezi'ne giderek kayak yapmanın keyfini cıkardı. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle oğrenciler de aileleriyle birlikte kayak yaparak eğlendi. Kar kalınlığının yaklaşık 110 santimetreye ulaştığı kayak merkezinde kayağın keyfini suren aileler, guzel havanın tadını cıkararak doyasıya eğlendi. Ankara ’dan cocukları ile birlikte Bitlis ’e gelen Ozlem Doğan, daha once Turkiye ’nin bircok kayak merkezine gittiğini, ancak Bitlis ’in kar yonunden diğer illerden farklı olduğunu belirtti.
Doğan, “Ankara ’dan cocuklarımızla birlikte Bitlis ’e kayak yapmaya geldik. Yarıyıl ve hafta sonu tatilini de değerlendirelim, dedik. Tesis cok guzel. Ilgaz, Uludağ gibi bircok tesisi gordum. Burası da cok guzel bir yer. Cok guzel kayıyoruz. Herkesi buraya kayak yapmaya davet ediyoruz." dedi.
Genclik ve Spor İl Muduru Bilal Elkatmış ise, Turkiye ’nin en fazla kar alan yerlerinden birinin Bitlis olduğunu ifade ederek, "Kayak merkezimizi 1,5 ay once actık. Gecen hafta yoğun kar yağışından dolayı tesislerimizi acamamıştık. İnsanlarımız tesislerimize rağbet gosteriyor. Bitlis ’te şu an aktif olan 2 tesisimiz var. Bunlardan biri Ciftkaya Kayak merkezimiz. 
Burada ayrıca temel eğitim kampımızı da başlattık. 15 gun sonra 8-15 yaş arasında 200 ’e yakın cocuğumuz kayak oğrenmiş olacaklar.
Burada eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayanlar arasında secmeler yapacağız. Burada da farklı şekilde faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Sadece kayak etkinliği değil, kar etkinliği de yapılmaktadır. Kızaklı kayak, kar voleybolu, halaylar cekiliyor.
Akşamları da bazen meşaleli kayak etkinliklerimiz olacak. Tum civar illerimizdeki vatandaşlarımızı ucretsiz kayak merkezlerimize davet ediyorum." diye konuştu.

Burada ayrıca temel eğitim kampımızı da başlattık. 15 gun sonra 8-15 yaş arasında 200 ’e yakın cocuğumuz kayak oğrenmiş olacaklar.

Burada eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayanlar arasında secmeler yapacağız. Burada da farklı şekilde faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Sadece kayak etkinliği değil, kar etkinliği de yapılmaktadır. Kızaklı kayak, kar voleybolu, halaylar cekiliyor.

Akşamları da bazen meşaleli kayak etkinliklerimiz olacak. Tum civar illerimizdeki vatandaşlarımızı ucretsiz kayak merkezlerimize davet ediyorum." diye konuştu.