Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, 5 Ocak'ta Şanlıurfa ’da duzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılıp, ardından Halilurrahman Ortaokulu'nu ziyaret etti. Sınıfları inceleyen ve oğrencilerle sohbet eden Ozer, daha sonra okul bahcesine cıktı. Cocukların etrafını sardığı Ozer, bahcenin bakımsız durumu karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yerel gorevlilere ve okul mudurune cıkışan Ozer, ne iş yaptıklarını ve bu bahcelerle neden ilgilenmediklerini sordu. Mahmut Ozer'den Şanlıurfa Milli Eğitim Muduru Kurt'a fırca Ozer, okul mudurunu, “Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne bicim adamsız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik? Bu cocukları niye burada mahzun halde bırakıyorsunuz?” ifadeleriyle fırcaladı. Daha sonsa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Muduru Fevzi Kurt ’a donen Ozer, “Sayın Mudur, gezdirdiğiniz okul boyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl” diyerek tepki gosterdi. Bakan Ozer ’in fırcası, Turkiye ’nin gundemine bomba gibi duştu. Bazı oğretmenler, “cocukların gozu onunde yapılır mı?” diyerek Bakan Ozer ’i eleştirdi.
Şanlıurfa gezisi sonrası Bakan Ozer, Ankara'ya dondu ve 1 bakan yardımcısı ile 6 genel mudurunu Şanlıurfa ’ya gonderdi. Ekibin incelemesinin ardından okulda tadilat başlatıldı. Şanlıurfa Valiliği bunyesindeki Yatırım İzlem ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından okul bahcesinin zeminine silim yapılıp epoksi astarı cekildi.
Bahceye futbol ve basketbol sahası yapılıp, voleybol direkleri kuruldu. Duvarı yenilenen okula, banklar ve kameriyeler de konuldu. Cehresi yenilenen okulun oğrencileri, duyarlılığından dolayı Bakan Ozer'e teşekkur etti.