Kayseri'nin Bunyan ilcesinde meydana gelen olayda Ali L. (45) eline aldığı baltayla 15 Temmuz şehidi ozel harekat polisi Cennet Yiğit ’in annesi Huriye Yiğit ’in otomobili ile muhtarın traktorune baltayla saldırdı. Ali L. ayrıca, komşusu Hacı Mehmet Atalay ’ın da otomobili ile marangoz atolyesine baltayla saldırarak kullanılamaz hale getirdi. Olayın ardından polis ekipleri tarafından gozaltına alınan Ali L., cıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayı anlatan şehit Cennet Yiğit ’in babası Yahya Kemal Yiğit, "Bu ilk defa değil, 3 ayda 5 ayda bir boyle azıyor ve gelip malımıza zarar veriyor. Kardeşlerinin kafasını parcaladı. Psikoloğa goturduk. Orada 500 test sorusu vermişler hepsini cozmuş. Bizden bile akıllı cıktı. Akşam gelip eşime 4 ay once aldığımız sıfır otomobili baltayla parcalayıp pert etti. Elindeki balta ve ekmek bıcağıyla bize de saldırdı. Biz kalabalık olunca kactı. Polis 4 saat evden cıkaramadı. Gozaltına alınınca da savcılıkca serbest kaldı. Ne yapacağız bilemiyoruz. Sadece bizim değil, komşusu muhtarın traktorunu sonrada eşimin akrabasının otomobilini ve marangoz atolyesini parcalamış. Evimizin altında kızım Cennet ’in muzesi var. Camını kırıp iceri ateş atsa parayla olculemeyen anılarımızı ve hatıralarımızı yok etmesinden korkuyoruz" diye konuştu. Ali L. ’nin teyzesinin oğlu olan İbrahim Atalay ise, "Ben evimde oturuyordum. Dışarıdan sesler geliyordu halı cırpıyorlardır diye cıkmadım. Sonra komşumuz gelip Ali L. ’nin otomobilimi parcaladığını soyledi. Daha sonra baktığımda otomobilde sağlam bir yer bırakmamış. radyatoru bile baltayla parcalamış. Hızını alamayıp marangoz atolyemi de baltadan gecirmiş. Kendisi elimizde buyudu. Biz teyze cocuklarıyız. Yazın yanımda bile calıştı. Parası olmadığında harclığını da verirdim. Neden boyle yaptı anlamadım. Şikayetciyim" diye konuştu. Şupheli şahsın kucuk kardeşi Sinan L. ise, "Ağabeyim 6 ay once de kardeşim Emre ’nin kafasını yardı. Biz karakolluk olduk. Emre ifade verdi anneme ve ben ifade verecektik, bir de baktık ağabeyimi savcılık salıvermiş. Bizden once cıkıp evine gitti. Kendisine cin bulaştığını soyluyor. Psikoloğa goturuyoruz bir şeyi yok, hocaya goturuyoruz bir şeyi yok. Hatta cinin kendisine değil kendisinin cine musallat olduğunu soyledi. Ağabeyim bana ’Cin bana diyor ki sen nasıl bir adamsın. Senden usandım yıldım artık, beni bırak ’ diye yalvardığını soyledi. Profesore goturduk ilaclar verdi haplarını kullanmadı. Onceki gun dayıma ve komşularının araclarına zarar vermiş. Ne zaman kapısına gitse geri cevirmeyen insanlara zarar verdi. Polislerin evden cıkartıp emniyete goturmesi 4 saat surdu, emniyetten cıkması 3 saat bile surmedi. Savcılık rapora gonderdi, 500 soru sormuşlar. O soruların hepsini cozmuş. Polisler bile şaşıp kalmış. Yani bizden bile akıllı cıkmış. Biz oldurulmeden yetkililer ağabeyimle ilgili gerekeni yapsın" diye konuştu.