Bağcılar'da, 14 yaşındaki B.B., 31 Aralık 2021 gunu, bisikletle dolaşan bir şuphelinin kendisini taciz ettiğini belirterek şikayetci oldu. İstanbul İl Emniyet Mudurluğu Cocuk Şube Mudurluğu ekipleri, şupheliyi bulmak icin calışma başlattı. Cocuk Şube Mudurluğu ekipleri 60 farklı iş yerine ait guvenlik kameralarının goruntulerini inceledi. Olayla ilgili ifade veren mağdur B.B (14), şu sozleri kaydetti: "31 Aralık gunu saat 17.45 sıralarında okuldan eve donerken minibusten evin yukarısında indikten sonra yurumeye başladım. Bu esnada arkamdan biri seslendi. Donup baktığımda bisikletli bir kişinin seslendiğini gordum. İlk olarak orada metro istasyonu olup olmadığını sordu. Kendisine tarif ettikten sonra işe gidip geldiğini, yeni evlendiğini, kadınları tanımadığını, kadınları gorduğunde mutlu olduğunu soyledi. Ardından da bakire olup olmadığımı, cinsel ilişkiye girmek isteyip istemediğimi sordu.
Konunun farklı yerlere gittiğini soyleyip, yanından ayrılmak istedim. Ancak eli cebinde olan bisikletli şahıs kolumdan tutarak ayrılmama izin vermedi. Cep telefonumdan acil arama ile babamı aradım. Dalgınlığından istifade ederek kactım.” Cocuk Şube Mudurluğu Ekiplerince incelenen goruntulerde, bisikleti elinde goturen ve yuruyen bir şuphelinin Bağcılar ve Bahcelievler'de 18 yaşından kucuk kız cocuklarını sokaklarda ve caddelerde uzun sure takip ettiği, bisikletin direksiyonunu kız cocuklarının onlerine kırarak, onlarla sohbet etmeye calıştığı ve kız cocuklarını taciz ettiğini tespit etti. Şupheli Mecit G., 16 Ocak ’ta gozaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şupheli Bakırkoy Adalet Sarayı'na getirildi. İfade veren Mecit G, şu ifadeleri kullandı: “Ben kimseye metro istasyonunun nerede olduğunu sorup sormadığımı hatırlamıyorum. Ben ifadesi okunan kız cocuğuna yeni evlendim, kadınları gorunce mutlu oluyorum, sen bakire misin, seninle cinsel ilişki yaşayalım mı? gibi şeyler sormadım. Bu şekilde soruları kimseye soramam. Kaldı ki kucuk bir kız cocuğuna bu şekilde şeyler sorayım. Suclamaları kabul etmiyorum. Ben olay tarihinde kimseyle konuşmadım. Ben olay tarihinde Mahmutbey yolunda bisiklet elimde olarak eve gidiyordum. Yolda esmer, benim boylarımda, başı kapalı, 19-20 yaşlarında bir bayan şahıs yoldan gecenlere kirazlı metro istasyonunun yerini soruyordu. Ben de kendisine yaklaşıp Kirazlı Metro istasyonunun yerini tarif ettim. Sonra ben bu kıza arkadaşlık teklifinde bulundum ancak kız olmaz diyerek beni reddetti. Sonrasında ben oradan ayrılarak eve gittim. Bu anlattığım olay dışında benim konuştuğum veya arkadaşlık teklif ettiğim kimse yok. Ben neden bu şekilde bir şey yaptığımı bilmiyorum. Yaptığımdan cok pişmanım. Bir kere şeytana uydum.” Nobetci Bakırkoy Sulh Ceza Hakimliği, şupheli Mecit G'.yi "cocuğun cinsel istismarı" sucundan tutuklayarak cezaevine gonderdi.