Bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parcası olan cekirdek yazılımlarından bir tanesi olan Linux, acık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak kullanılıyor. Normal bir işletim sistemi gibi indirilip kurulabilen Linux, her ne kadar Windows kadar yaygın olmasa da bircok kişi ve firma tarafından tercih ediliyor. Aslında Linux'u daha once kullanmayan kullanıcılar da farkında olmadan bu işletim sisteminden yararlanıyor, cunku gunumuzde hepimizin kullandığı Android işletim sistemli telefonlar, Linux tabanına dayanıyor. Ayrıca bircok internet sitesi de Linux tabanlı depolama alanlarından yararlanıyor. Siber guvenlik firması CrowdStrike'a gore, ozel olarak Linux'u hedefleyen kotu amaclı yazılımların sayısı 2021'de bir onceki yıla gore yuzde 35 artış gosterdi. 
Kotu niyetli yazılımlardaki artış, ozellikle nesnelerin interneti cihazlarını hedefliyor. Cunku bu kategorideki cihazların buyuk kısmında Linux calışıyor. Kotu niyetli kişilerin amacı ise, bu cihazları kullanarak devasa botnet orduları oluşturmak ve DDoS saldırıları duzenlemek. Guvenlik uzmanları, Linux kullanıcılarının yeni yılda her zamankinden daha fazla dikkatli olmasını istiyor.

Kotu niyetli yazılımlardaki artış, ozellikle nesnelerin interneti cihazlarını hedefliyor. Cunku bu kategorideki cihazların buyuk kısmında Linux calışıyor. Kotu niyetli kişilerin amacı ise, bu cihazları kullanarak devasa botnet orduları oluşturmak ve DDoS saldırıları duzenlemek. Guvenlik uzmanları, Linux kullanıcılarının yeni yılda her zamankinden daha fazla dikkatli olmasını istiyor.