Sokağımız pis, ama evimizin ici temizdir. Eve girmeden ayakkabımızı cıkarırız, ama sokağa cop atar, koşesine işeriz. Nicin?
Cunku evimize biz bilinci icinde anlam verirken, yani 'bizim evimiz' derken, ne yazık ki, sokağa 'bizim sokağımız' diyemiyoruz. Neden diyemiyoruz? Cunku bir toplum olarak henuz yaşamın dayanışma gerceğini henuz kavrayamamışız.
İcimizdeki Biz, yaşamımızdaki dayanışma gerceğinin temelidir. Bu gerceği yaşayan insanlar birbirlerine guven duyarlar. Aile yaşamı, komşuluk ilişkileri, ekonomik ve politik yaşam bu guven ustune kurulur. Boyle bir toplumda trafik ışığında motoru stop eden arabanın surucusune yardım eli uzanır; cocukların ve toprağın geleceğine sahip cıkılır. Evlerin ici kadar sokakların ve kentlerin temizliğine de onem verilir. Dayanışma bilincinin olmadığı yerde, Sen-Ben Anlayışı hakimdir. Evrendeki dayanışma gerceğinin fark edilmesi Biz Bilinci'nin temelini oluşturur.
Bu kitapta, Sen-Ben Anlayışı uzerine kurulmuş aile ve iş yaşamının sorunlarını irdelenmekte ve cozumun Biz Bilinci'nde yattığının kanıtları verilmektedir.
şifre: